Google Babble – první podoba aplikace? aktualizováno

Google Babble – první podoba aplikace? [aktualizováno]
2013-03-22T14:19:49+02:00
• 22. 3. 2013

Aktualizováno 22.3.

Doposud existovaly jen spekulace o nové službě, která spojí všechny komunikační nástroje společnosti Google. Mohli jsme očekávat, že postupem času budou unikat další informace a těsně před představením poprvé nahlédneme, jak bude novinka vypadat. Nikdo nečekal, že by se objevily první informace krátce po uvedení spekulací.

google-babble-640x277

Na obrázku výše můžete vidět snímky obrazovky, kde je nový komunikační nástroj zachycen. Důvěryhodnosti má přidávat použitá ikona, která byla součástí předchozích informací. Dle webu Phandroid se má jednat spíše o předělanou verzi aplikace Pokec, která je součástí Google Plus pro Android. Bohužel v tomto případě musíme být skeptičtí. Možná se jedná jen podařený výtvor grafika. Budeme si muset počkat na konferenci Google I/O 2013 nebo na jakýkoliv únik samotného instalačního balíčku APK.


Google za poslední dobu vytvořil mnoho komunikačních nástrojů, které mají zjednodušovat spojení lidí. Pokud se podíváme na nejčastěji používané služby, tak bude rozhodně dominovat GTalk, což je vlastně chat s rozšiřujícími možnostmi. Najdeme zde funkce jako volání nebo videochat. Bohužel tu jsou i jiné možnosti.

hangout

Jednou z nich je například aplikace Pokec, kde můžete taktéž chatovat s jinými uživateli. Mnozí čtenáři se ptali (my také), proč vůbec existuje tato další možnost. Kombinuje v sobě sice Hangout, ale tím se dostáváme k další možnosti. Obecně se mluví o celkem velké roztříštěnosti všech služeb.

Rozhodně jsem nevyjmenoval všechny možnosti, ale zmínil jsem ty nejznámější. Nyní se ukazují informace, že by Google na letošní konferenci I/O 2013 mohl představit novou službu, jejíž úkolem bude sjednocení všech zmíněných i nezmíněných možností komunikace. Prozatím je známo označení Babble, které nemusí být finální.

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Tímto by se rozhodně splnil sen mnohých uživatelů, kteří by tak dostali jednotný komunikační kanál spojující všechny možnosti. Zřejmě v jedné aplikaci najdeme chat, Hangout (Pokec – videokonference), Voice atd. Bohužel nemůžeme zaručit pravost těchto informací, i když web Geek.com hlásí, že pocházejí od několika zdrojů. Zatím si musíme počkat na potvrzení a případně představení přímo Googlem. Prozatím by se Babble mohlo zdát jako logické a výborné řešení pro všechny uživatele.

Zdroje: androidauthority.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat