Dotekomanie.cz

Asus představil nejen nový Padfone [MWC]

Veletrh v Barceloně úspěšně začal a Asus je další z mnoha výrobců, který zde představí své nové produkty. Tisková konference začala dnes v 13:30 a byly představeny následující novinky.

aocloud

Asus představil svou vlastní cloudovou službu, která je dostupná napříč všemi možnými platformami. Připojit si k ní můžete své další účty od konkurence, a tak mít k dispozici všechna svá data na jednom místě.

Asus Padfone Infinity

Ještě před samotnou tiskovou konferencí unikly na internet snímky tohoto zařízení. Asus zůstává u svého konceptu mobilu, tabletu a přenosného notebooku v jednom a dnes se dočkáme v pořadí již třetí generace. Letáček na snímku hlásá, že smartphone bude mít 5″ IPS displej s Full HD rozlišením (441 PPI), tablet potom 10,5″ displej s rozlišením stejným. Stroj bude podporovat LTE připojení a díky hliníkovému tělu by měl být také bytelný.

Zajímavostí na zařízení je to, že logo Padfone na zadní části zařízení funguje zároveň jako NFC anténa. Jedná se o nový patent společnosti Asus.V zařízení najdete speciálně vytvořenou aplikaci na poznámky, která dokáže rozpoznat text psaný rukou. Společnost také vyvinula svůj vlastní software na úpravu fotografií.

Součástí je i program ASUS Echo, který rozšiřuje možnosti ovládání zařízení a zároveň jeho schopnosti. Budík vám řekne, kolik je hodin nebo, pokud vám bude někdo volat, můžete hovor jednoduše přijmout vyslovením slovíčka „answer“.

 

Asus fonepad

Dalším zařízením je ASUS fonepad. Jedná se o tablet, který je přímou konkurencí pro Nexus 7. Je pravdou, že parametry se mu nevyrovná, každopádně pokud Asus stlačí cenu dolů, tak by to mohlo být zajímavé zařízení. Tělo je kovové a bude se vyrábět ve dvou barvách (hnědá a šedá). Reálná výdrž je okolo 10 hodin.

Kompletní specifikace zařízení jsou následující:

Zdroje: theverge.com, engadget.com, live.cnet.com

Exit mobile version