Dotekomanie.cz

Android Gingerbread stále vládne [statistika]

Opět jsou k dispozici statistiky kolem mobilního operačního systému Android, kterému je častokrát vytýkána fragmentace a pomalost aktualizací. To se ale týká pouze výrobců, kteří mnohdy zbytečně až moc silně zasahují do tohoto systému, aby si jej upravili. Pokud byste čekali, že se konečně zelený svět začne ubírat k novějším verzím, opět vás zklamu. Android Gingerbread stále dominuje u většiny zařízení se zastoupením 45.6 %. Ve většině případů dominují verze 2.3.3 až 2.3.7.

Druhé místo zastává verze 4.0, která si utrhla 29 % z celkového podílu. Což je sice pěkné, ale raději bychom viděli, kdyby se podíl Gingerbread zmenšil ve prospěch minimálně ICS. Celkem potěšující skok můžeme vidět u verze Jelly Bean, která nyní dosahuje na 13.6 %, ale jak asi víte, tak s tímto označením existují dvě verze systému. Android 4.1 získává 12.2%  podíl a 4.2 pouze 1.4% zastoupení v celé statistice. Bohužel nejnovější verze Androidu je dostupná zatím jen na Nexus zařízeních.

Android Froyo stále má viditelný podíl, a to rovnou 8.3 %. Tato verze pochází z 20. května 2010 a stále se objevuje ve statistikách. Objevíme zde ještě Eclair (26. října 2009) a Donut (15. září 2009), ale jedná se již o velmi malé zastoupení, kterému se již věnovat nemusíme.

Zdroj: developer.android.com

Exit mobile version