Dotekomanie.cz

Sony: Jelly Bean nebude dostupný pro všechny modely

Společnost Sony na svém blogu poskytla informace o plánované aktualizaci Jelly Bean pro modely Xperia. Některé majitele potěší a některé nikoliv. Dle plánu by jako první měly jít na řadu modely Xperia T, Xperia TX a Xperia V, což je logické vzhledem k tomu, že se jedná o high-end modely. Pro tyto telefony by měla aktualizace přijít příští rok v průběhu února až března.

Další várku aktualizací Jelly Bean by měly obdržet zhruba na konci března příštího roku modely Xperia P, Xperia J a Xperia Go. V dalších týdnech poté pak obdrží aktualizaci modely  Xperia S, Xperia SL, Xperia ION a Xperia Acro S.

Sony také oznámila které modely naopak aktualizaci neobdrží. Smůlu budou mít majitelé Xperia U, Xperia Miro, Xperia Tipo a Xperi Sola. U těchto modelů bude probíhat jen aktualizace stávajícího systému Android ICS 4.0. Je to tak trochu zklamání, jelikož se jedná o poměrně nové modely (Sony je uvedla tento rok), nicméně uvolnění nového operačního systému Android je pro výrobce vždy otázkou zvážení, zdali se investice do přepracování a testování systému vyplatí i u levnějších modelů. Zrovna model Xperia Sola je poměrně vydařený, a dle mého názoru by si aktualizaci zasloužil. Příští rok je rokem očekávání, kdy téměř každý významný výrobce plánuje uvést nějaký nový model. Stejně tak i Sony plánuje uvést možná hned několik výkonných modelů, které s jistotou již Jelly Bean budou mít.

Zdroje: androidcentral.com, blogs.sonymobile.com

Exit mobile version