Nejasná budoucnost Motoroly – rozklad pokračuje a Nexus v nedohlednu

Nejasná budoucnost Motoroly – rozklad pokračuje a Nexus v nedohlednu
2012-12-12T16:08:30+02:00
• 12. 12. 2012

Když Google kupoval Motorolu, vzniklo hned několik vtipů. Samozřejmě mnozí zbystřili a těšili se na opravdovou záchranu jedné z nejstarších firem z mobilního průmyslu. Sám ji chápu jako matku a otce mobilních telefonů. Nedávno jsme se mohli dozvědět, že Google napumpoval celkem nemalé peníze do reorganizace celé společnosti s jednoduchým cílem – zachránit ji.

Pěkně se to poslouchalo, ale čím dál více to vypadá, že z Motoroly zůstane jen nepatrné procento z původní velikosti. Snad Google ví, co dělá. Bohužel tu mám pro vás další špatné zprávy, které ještě více vytvářejí pochybnosti o budoucnosti.

Motorola není jen výrobcem mobilů, mají toho pod palcem celkem dost, a to se asi nelíbí novému vlastníkovi. Zřejmě dojde k odloučení divize pro výrobu set-top boxů. Zájem projevily dvě společnosti, kterými jsou Arris Group a Pace Plc. Asi si říkáte, že by to stejně k ničemu nevedlo, ale původně se uvažovalo nad tím, že by Google tuto divizi využil pro Google TV. Zatím prodej není zcela jistý, ale pomohl by finančnímu stavu celé firmy.

Další špatná zpráva se tentokrát týká už mobilní divize. Nedávno jsem uvedl, že se zavírají webové stránky na několika kontinentech. Bohužel se nejednalo o nijak potěšující informaci a tentokrát dochází k většímu rušení. Konkrétně se dotýká Jižní Koree, kde ztratí práci 500 lidí jen při první vlně.

Následně by se Motorola Mobility měla stáhnout z této země úplně a vysvětlení je poměrně jednoduché. Chce se soustředit na trhy, kde to má cenu. Právě v Jižní Korei neviděla dostatečný potenciál. Může se jednat jen o malou zprávičku, ale v celkovém pohledu můžeme vidět, že se Googorola stahuje z celého světa. Jsou tu nějaké skryté plány na obrovský návrat? Zatím nevidím ani jeden náznak.

V nadpisu tohoto článku jste správně zaregistrovali slovní spojení Motorola Nexus. Ani zde nemám pro vás dobré zprávy, ale možná bych je neřadil ani k těm špatným. Larry Page odpověděl v jednom rozhovoru na otázku, proč není Motorola Nexus. Jeho vysvětlení možná nebudete chtít slyšet, ale je poměrně logické.

Google ještě neskončil s přetvářením celé Motoroly a ještě neměl dostatek času na seznámení se s celou firmou. Trochu šalamounská odpověď, ale v ní vidím i pozitivní stránky. Larry neřekl jednoznačně, že Motorola Nexus nebude. Jen si musíme počkat, až budou obě společnosti synchronizované natolik, aby mohly započít práce na tomto mobilu. To samozřejmě neznamená, že hned nadcházející model bude z jejich dílny.

Zdroje: pocketnow.com, phandroid.com, slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat