Dotekomanie.cz

Vivo X1 – nejtenčí mobil světa (bez brady)

Přejete si mobil s obří baterií? Tak vás opět zklameme, jelikož tu máme další přírůstek do soutěže o nejtenčí mobil světa. Spousta firem si toto prvenství na chvíli přisvojí, ale mnohdy se jedná o spornou záležitost, jelikož často na mobilu vidíme nějakou bradu a je jasné, že není stejně tenký po celé ploše. Nyní tu máme Vivo X1, který z tohoto trendu vybočuje.

Vivo X1 je vyráběn čínskou společností BBK, o které jste zřejmě nikdy neslyšeli. Nejprve se podívejme na specifikace, které vás asi neohromí. Jako procesor je použit MT6577 a jedná se o dvoujádro, které je podpořeno 1 GB RAM. Rozlišení displeje neznáme, ale úhlopříčka je 4,7 palce. Na zadní straně najdete 8MPx kameru a vše čerpá energii z baterie, která má kapacitu pouze 2000 mAh. Navíc zde najdete podporu dvou SIM karet a nechybí slot na microSD karty.

To vše se vešlo do těla, které má tloušťku pouze 6,55 mm, a tak získává korunu krále jako nejtenčí smartphone světa. A kolik vlastně stojí? Nejedná se o nejlevnější mobil a konkurence je silná. Pokud byste si jej chtěli pořídit, tak byste museli zaplatit 2500 Yuan, což je asi 7700 Kč.

Zdroj: gizchina.com

Exit mobile version