Dotekomanie.cz

Kogan Agora 10 – tablet, který si zaslouží pozornost

Levné tablety mají u nás v České republice také nějaké to postavení. Kogan Agora 10 je tablet, který byl představen už na začátku tohoto roku. Začal se prodávat také v té době, a to za nízkou cenu. Mohli jste si ho pořídit asi za 4 000 Kč. Firma Kogan se s tímto ještě více polepšila. Agora 10 lze nyní sehnat už za pouhých 3 300 Kč. Pojďme se podívat co tablet za tuto cenu nabízí.

Jak už název napovídá, jedná se o 10palcový tablet s IPS panelem. Jeho „mozek“ je starší jednojádrový 1GHz Cortex A8 procesor, který doplňuje 1 GB RAM paměti. Na tabletu se setkáme s miniHDMI výstupem, USB 2.0 a samozřejmě s 3.5mm jackem pro sluchátka. WiFi a Bluetooth jsou jediné dvě bezdrátové technologie, kterými Kogan Agora 10 disponuje. Přední kamera s VGA rozlišením není nejlepší. Zadní fotoaparát s 2 megapixely není o moc lepší.

Můžete si vybrat mezi dvěma verzemi tohoto tabletu – 8GB interní paměť, či dvakrát větší 16GB. Obě dvě jdou zvětšit pomocí microSD karty. Rozdíl mezi těmito verzemi je pouhých £10. Není to tak masivní navýšení, jaké bych předpokládal. Kogan Agora 10 se dodává přímo s Androidem 4.0 a určitě se dočká aktualizace na novější systém. Teď se můžete podívat na video o tomto tabletu, který by si měl vaši pozornost aspoň trochu zasloužit.

[zdroj url=’http://www.androidauthority.com/kogan-agora-10-tablet-price-drop-134078/‘]
Exit mobile version