Dotekomanie.cz

Dopřejte Android Jelly Bean svému Galaxy SII již nyní

Dny a měsíce plynou a ti z vás, kteří vlastní telefon Galaxy S II, si jistě říkají, kdy obdrží aktualizaci na Android Jelly Bean. V posledních týdnech se objevily zvěsti o uniklé testovací ROM pro UK region, která nese známky finální podoby a v brzké době by měla být distribuována do smartphonů prostřednictvím softwaru Kies a jako OTA aktualizace. Pokud jste netrpěliví a chcete si za každou cenu již nyní vyzkoušet, jak vypadá nový systém a jak funguje, připravil jsem pro vás návod, jak Jelly Bean svému telefonu naservírovat.

Na úvod bych chtěl upozornit na to, že celý proces by měli absolvovat ti z vás, kteří mají s podobnými věcmi zkušenosti, protože celá procedura nese jistá rizika, která mohou vést k problémům s funkčností telefonu. Instalaci provedeme pomocí flashovacího softwaru Odin. V případě že máte na svém telefonu custom ROM a chcete si tuto originální ROM vyzkoušet, doporučuji provést zálohu jak celého systému přes recovery, tak zálohu všech aplikací a nastavení pomocí nástroje Titanium Backup, abyste se později mohli bez problémů vrátit zpět. Dále před samotnou instalací proveďte přes recovery menu factory reset/wipe data a wipe cache.

 

V případě, že budete přecházet z originální ROM s ICS, proveďte následující kroky:

Pokud máte provedenou zálohu svého telefonu, stáhněte si Odin a archiv s firmware XLSJ Jelly Bean 4.1.2 uložte někam na disk a rozbalte. Po rozbalení byste měli dostat tyto soubory: CODE_I9100XXLSJ.tar, MODEM_I9100XXLS6.tar a CSC_HOME_OXX_I9100OXXLS1.tar. Aby byl celý proces úspěšný, je potřeba mít v počítači nainstalovány aktuální USB ovladače, které získáte instalací softwaru – Samsung Kies a v telefonu ještě povolte v nastavení ladění USB. Také se ujistěte, že máte telefon nabitý alespoň na 30 – 40 %. V tuto chvíli tedy máme vše potřebné připraveno a můžeme se pustit do instalace.  Jdeme na to:

Tímto máme nový firmware přenesen do telefonu, telefon se po ukončení procesu restartuje. Instalace nového systému v této chvíli může trvat poměrně dlouho, a proto hned nepropadejte panice. Pokud by se ale telefon náhodou dostal do takzvané smyčky ( boot loop ) a nespustila se instalace, v takovém případě je potřeba celý proces flashnutí firmware opakovat.

Ačkoliv na mém SGSII používám custom ROM Resurrection Remix s Jelly Bean 4.1.2, která je neskutečně rychlá díky čistému Androidu, oficiální ROM mě velice překvapila. Je rychlá, systém působí velice příjemným dojmem co se týče uživatelského rozhraní a ani mi tolik nevadila přítomnost nadstavby TouchWiz. Ta se nachází v novém kabátě TouchWiz UX, který používá například SGSIII. Instalací získáte prostor ve službě Dropbox o velikosti 50 GB, který představuje novou službu od Samsungu – S Cloud.

Těm odvážným přeji hodně štěstí při instalaci a testování. Těm, kteří se do instalace nepustí, přejí pevné nervy při čekání na oficiální update, který se již blíží.

 

Exit mobile version