Dotekomanie.cz

EVOLVE FX500 – levné pádlo?

V poslední době se snad roztrhl pytel se smartphony s úhlopříčkou displeje 5 palců. Ani v případě smartphonu EVOLVE FX500 tomu nebude jinak. Ovšem zde je jiné lákadlo, a to v podobě cenovky, která byla stanovena pro český trh na 5 659 Kč. A co vlastně dostanete za mobil?

Od samotných specifikací nemůžete čekat příliš mnoho. Displej má sice úhlopříčku 5 palců, ale zvládne pouze 5 doteků a rozlišení dosahuje pouze na 480 x 800 bodů. Tudíž zde asi nemůžete čekat nádherný obraz nebo dobrou čitelnost. Procesor není blíže specifikovaný, ale běží na taktu 1 GHz a zřejmě je jednojádrový. Paměť RAM je 512 MB a interní paměť nabídne pouze 2 GB, ale je zde možnost zvětšení pomocí microSDHC karet. Na zadní straně najdete 5MPx kameru, která je doprovázena přední VGA.

Kapacita baterie je 2100 mAh a jako bonus je zde možnost dvou SIM karet, ale bohužel může být pouze jedna aktivní. Jako systém byl použit Android 4.0.3 a dle obrázku by neměl být silně modifikovaný. To ale potvrdit nemůžeme. Vyplatí se nákup takového smartphonu? Není cena vysoká?

Zdroj: evolve.cz

Exit mobile version