Dotekomanie.cz

ZTE a TCL: První výrobci zařízení s Mozilla Firefox OS

První chytré telefony, které poběží na nejnovějším mobilním operačním systému Firefox OS od Mozilly, by se mohly podle posledních známých informací objevit na trhu už začátkem roku 2013. A kdo bude mezi prvními výrobci?

Ačkoliv je to pro mnohé více méně nepřekvapivé, mezi prvními výrobci budou čínské společnosti ZTE a TCL, od kterých můžete z minulosti znát světoznámé mobilní telefony pod značkou Alcatel. Jak jsme již zmínili, zahájení prodeje je naplánováno na první čtvrtletí příštího roku.

V rozhovoru pro The Wall Street Journal výkonný viceprezident ZTE, He Shiyou, potvrdil také plány s operačním systémem Windows Phone 8, kde oznámil nové modely pro mobilní trh na konec tohoto roku nebo začátek roku 2013. Nějaká první zařízení už jsou dokonce k vidění na internetu, ale nejsou v příliš dobré kvalitě, čili není potřeba je dále rozpitvávat, dokud ZTE nevydá oficiální tiskovou zprávu, což by nemuselo již dlouho trvat.

Když se vrátíme k samotnému Firefox Mobile OS, tak smartphony běžící na této platformě mají být především cenově dostupné a s největší pravděpodobností běžící pouze na jednojádrovém procesoru. Prvním trhem, kam zamíří tyto přístroje, má být Brazílie, která se má stát pokusným králíkem. Přesné datum ale stále není známo.

Zdroj: IntoMobile.com

Exit mobile version