Dotekomanie.cz

RIM (BlackBerry)–začalo propouštění zaměstnanců

Kanadská společnost RIM, kterou známe jako výrobce mobilů BlackBerry, se již nějakou dobu nachází ve velkých finančních problémech. Za poslední dobu nepředstavila žádný smartphone, který by oslovil masy, a co se týče tabletu, vůbec se nejedná o úspěšný projekt. Tím nechci říct, že by se jednalo o špatné zařízení, ale nenašlo si cestu k zákazníkům. V současnosti RIM začal s propouštěním zaměstnanců a nikdo neví, jak to vše dopadne.

Již minulý měsíc bylo propuštěno 2 000 lidí a nyní je bude následovat dalších 3 000. Plán společnosti je snížení celkového počtu zaměstnávaných lidí z 16 500 na 10 000. Jak už to bývá, společnost si touto redukcí slibuje ušetření nákladů a přežití. Jen jestli to pomůže, jelikož v současnosti nemá na trhu ani jeden mobil, který by se prodával masám a mohl tak aspoň zredukovat ztráty.

RIM chce do konce roku 2013 uchránit 1 miliardu dolarů v provozních nákladech. V tomto ohledu se ale společnost nesoustřeďuje pouze na ořezávání celé firmy, ale slibuje si hodně od nadcházejícího systému BlackBerry 10, který by nakonec mohl být licencován, a tak i používán jinými společnostmi. Zde se hodně spekuluje o spolupráci s korejskou firmou Samsung, ale ta pokaždé jakékoliv zvěsti vyvrátila. Otázka je, jestli má ještě někdo zájem o tento systém z rukou umírající společnosti.

Z vedení RIMu se neustále ozývá, že se vše obrátí k lepšímu, jakmile bude uveden nový systém. O tom jsme vás již informovali, ale prozatím se tato možnost nejeví jako reálná. Nové zařízení s BB 10 bude zřejmě až na začátku roku 2013, a tak se musíme ptát, jestli to nebude již moc pozdě.

Zdroj: intomobile.com

Exit mobile version