Dotekomanie.cz

Archos 101 XS je první z nové rodiny [fotogalerie]

Když se řekne tablet s klávesnicí, mnohým se vybaví Asus Transformer. Nyní přichází do této kategorie další rival z levnějších vod. Archos 101 XS má také klávesnici a patří do rodiny Gen10.

Web The Verge již jeden kus otestoval a podělil se o zkušenosti. Nejprve se podívejme na specifikace, které tak trochu vybočují z řady. Archos má ve výbavě dvoujádrový procesor TI OMAP-4470 s taktovací frekvencí 1,5 GHz. Je doplněn o 1 GB RAM a 8/16 GB interního úložiště.

Displej této novinky má úhlopříčku 10.1 palce s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Jedná se pouze o LCD panel a jak poukazuje web The Verge, tak se na něj nesmí moc tlačit. Ukázku silnějšího zmáčknutí můžete vidět na fotografii níže.

Tento tablet nebude patřit mezi nejodolnější, naštěstí je jeho součástí dokovací klávesnice, která poslouží také jako ochrana displeje. Pokud čekáte, že klávesnici lze pevněji spojit s tabletem, tak to máte smůlu. Z obrázku lze vyčíst, že dockovací klávesnice se dá používat pouze na rovné a pevné ploše. K lepší stabilitě je na klávesnici umístěn stojánek. Klávesnici a tablet drží pohromadě magnety – jak v transportní, tak v pracovní poloze.

Navíc neobsahuje baterii a je tak napájena z baterie v tabletu. Naštěstí obsahuje konektor pro nabíječku a tak skrze ni můžete tablet dobíjet.

Na tabletu najdeme slot na microSD karty (až do 64 GB), micro USB, micro HDMI a konetkor na sluchátka. Do výbavy dostal ihned Android 4.1 Jelly Bean, a tak nebudete muset čekat na aktualizaci.

Zajímavou položkou je cena, která vystoupala na 400 dolarů. Může se to zdát jako celkem vysoká částka, za kterou si dnes koupíte i výkonnější tablet. Rozhodně se ale i tak jedná o zajímavou konkurenci tabletům z vyšší třídy.

Zdroj: theverge.com


Exit mobile version