Dotekomanie.cz

Co nového nám ukáže Samsung v srpnu? Bude to Note II?

Samsung chystá novinky. 15. srpna se totiž dočkáme nového modelu řady Galaxy, který bude vybaven systémem Android. Otázkou zůstává, o jaký model půjde. Spekulace se točí kolem nástupce modelu Galaxy Note.

Samsung začal rozesílat email s pozvánkou na akci, kde představí nový model řady Galaxy. Akce by měla proběhnout 15. srpna, ale Samsung pochopitelně neřekl, o jaké zařízení se jedná. Mezitím ovšem na internetu kolují informace o chystaném nástupci modelu Note. Nový Note II by měl údajně přijít na svět právě během této konference a ohromit by měl především svým výkonem a pochopitelně i svým displejem. Otázka je, jestli nebude konkurencí pro stávající vlajkový model Galaxy S III. Vzhledem ke zvětšení uhlopříčky u modelové řady S můžeme očekávat podobný krok i u Note.

S čím by tedy mohl Samsung 15. října vyrukovat? Note II se opět bude vyznačovat obrovským displejem. Tentokrát by se mělo jednat o placku s uhlopříčkou 5,5 palců a rozlišením WSXGA+ (1680×1050 pixelů). Technologie výroby je vzhledem k cílové skupině uživatelů jasná – Super AMOLED HD Plus. Zadní fotoaparát bude disponovat rozlišením 8 MPx. Počítat můžeme se standardní výbavou, která zahrnuje i NFC či v Americe využitelné LTE.

Samostatnou kapitolou je procesor a výkon. Před časem totiž unikly údajné výsledky benchmarku. Jak test dopadl, se můžete podívat v následujícím obrázku. Základem přístroje by měl být čtyřjádrový procesor Exynos 4412 s taktem 1,6 GHz pro každé jádro. Grafickým čipem by se mělo stát Mali 400. Telefon by tak měl být o něco výkonnější než model Galaxy S III.

Neznámou v tuto chvíli tvoří použitý operační systém ve finálním přístroji. To, že se bude jednat o Android, je jasné, ale otázkou je, jestli půjde o verzi ICS, či Jelly Bean. Osobně si myslím, že se dočkáme spíše verze Ice Cream Sandwich (4.0.4) a Samsung přislíbí brzkou aktualizaci, ale samozřejmě je možné, že nás korejský výrobce překvapí.

Zdroje: PhoneArena (1, 2), GLBenchmark, Intomobile

Exit mobile version