Dotekomanie.cz

„iPhone 5 zostudí Samsung Galaxy S3“, ozývá se z Foxconnu

Generální ředitel společnosti Foxconn Terry Gou na výročním zasedání akcionářů údajně vyzval počkat si na zahájení prodeje nového iPhonu 5. Dodal také, že nová generace iPhonu bude potupou pro Samsung a jejich Galaxy S3.

Terry Gou pochopitelně neprozradil žádné podrobnosti o připravovaném iPhonu. Pro deník China Times však řekl, že jeho celoživotním cílem je porazit Samsung. Také proto během setkání oznámil dohodu o založení společného podniku s japonským gigantem ve spotřební elektronice, společností Sharp.

„Samsung má své záznamy o konkurentech,“ řekl Terry Gou.

Generální ředitel Sharpu řekl, že umožní Foxconnu porazit Samsung do tří až pěti let. Terry Gou dále uvedl, že nové partnerství pomůže Foxconnu zvýšit jeho konkurenceschopnost v oblasti podnikání s displeji. Foxconn údajně získá 46,5 % akcií jednoho ze závodů Sharp, který je zaměřený na výrobu LCD panelů. Terry Gou také zmínil, že tento závod má exkluzivní smlouvu se společností Corning (výrobce tvrzeného skla Gorilla Glass) a konkurenti tak nebudou muset dostat objednané díly na svá zařízení.

Zdroj: Ubergizmo.com

Exit mobile version