Dotekomanie.cz

HTC opouští mobilní trh v Jižní Koreji

Společnost HTC oznámila, že v nejbližší době ukončí své zastoupení v Jižní Koreji, a to podle zprávy z korejské tiskové agentury Yonhap. Tento krok údajně přichází díky malému prodeji chytrých telefonů od HTC v zemi, kde své prvenství v prodeji jednoznačně drží domácí Samsung.

Domácí výrobce jasně dominuje korejskému trhu a podle analytické firmy Canalys mělo HTC jen jednoprocentní podíl v prvním čtvrtletní tohoto roku, což pro něj znamená opětovný pokles o jedno procento oproti loňskému roku. Červencové srovnání korejského zpravodajského webu MK odhaduje až 70procentní podíl na trhu patřící právě společnosti Samsung, které pomohlo především spuštění prodeje Galaxy S3.

HTC tak zažívá za posledních šest měsíců další ztrátu ve svém podílu a zisku, který počítá s meziročním poklesem čistého zisku o 57,8 procenta ve srovnání s loňským a letošním druhým čtvrtletím. Této situaci také neprospívá nevýrazný růst prodeje série One v Evropě a krátké zdržení v USA (na úkor soudních sporů se společností Apple).

Zdroj: Androidcentral.com

Exit mobile version