Dotekomanie.cz

NTT DoCoMo Raku Raku: i senioři chtějí smartphone [video]

Mobil pro seniory dnes automaticky znamená základní funkce a jednodušší parametry. Japonský operátor NTT DoCoMo jde ale jinou cestou a pro seniory má smartphone.

 

Operátor předvedl mobil s názvem F12-D Raku Raku. Smartphone, který je především určen pro starší generaci. Rozhodně tomu napovídá launcher, který je jednotnější, s velkými ikonami. Na druhou stranu se nejedná o nějaké zapadlé ořezávátko. Raku Raku disponuje Androidem 4.0 a je poháněn jednojádrovým procesorem s taktem 1,4GHz. Displej má úhlopříčku 4 palce s rozlišením 800 x 480 pixelů. Navíc je doplněn o 8MPx kameru na zadní straně. Nyní se podívejte, jak má vypadat smartphone pro seniory v Japonsku.

Tento smartphone má být doplněn o aplikace, které budou seniorům nějakým způsobem užitečné. Velké ikony a widgety jim napomohou v jednoduché orientaci. Celé prostředí tak trochu připomíná styl Metro z Windows Phone, ale je rozhodně jednoduché a senioři se v něm snadno zorientují. Rozhodně jsme takto mohli nahlédnout do Japonska a do jejich představy smartphonu pro starší generaci. Raku Raku je vyráběn společností Fujitsu a operátor Docomo jej bude prodávat pouze ke smlouvě.

Zdroj: theverge.com

Ani u nás není myšlenka smartphonu pro seniory neznámá. Jen se na to šlo z jiné strany a byl vytvořen speciální launcher, který můžete nainstalovat na jakýkoliv smartphone. Tím je Big Launcher a najdete jej v Play Store.

Exit mobile version