Dotekomanie.cz

HTC mobily s WP8 – první informace

Od oficiálního představení nové verze mobilního operačního systému Windows Phone od Microsoftu nás nedělí pomalu ani den a už na povrch proplouvají první informace o nových zařízeních. Jsou to hned 3 povedené kousky z dílen taiwanské firmy HTC a přináší první pohled na specifikace a vybavení přicházejících modelů. Jak budou konkurovat ostatním partnerům Microsoftu a dokáží se poprat s nynější královnou WP, Nokií?

Tentokrát se redaktorům portálu The Verge povedl opravdu pořádný kousek, který určitě potěší všechny zájemce o telefon s WP8. HTC si na nás chystá, podobně jako u One série, 3 telefony. Řada začíná modelem s kódovým označením Rio, který je zaměřen na mladší a méně majetné publikum. Ten se bude pyšnit 4palcovým WVGA displejem, 5megapixelovým fotoaparátem se schopností nahrávat 720p video, průměrnou pamětí 512 MB a perfektním procesorem řady Snapdragon S4 Plus od Qualcommu.

Střední třídou je druhý model s názvem Accord se 4,3 palce velkou obrazovkou využívající technologii Super LCD 2 a s rozlišením 1280×720. Operační paměť nám poskočila na 1 GB, senzor fotoaparátu na 8 megapixelů a procesor na MSM8260A (výkonnější dvoujádrový model). Přibyla také podpora NFC.

Posledním modelem a také novou vlajkovou lodí je Zenith s 4,7palcovým Super LCD 2 panelem s HD rozlišením, stejným senzorem jako v případě Accordu a zatím nepojmenovaným čtyřjádrovým procesorem. Co se týče data prodeje, můžeme jen říci, že se jedná o letošní rok. Ze specifikací chystaných modelů to vypadá, jako by se Microsoft konečně vydal správnou cestou a povolil výrobcům používat rozdílnější hardware.

Zdroj: The Verge

Exit mobile version