Dotekomanie.cz

CyanogenMod 9 je nyní v RC verzi–37 zařízení

Svět androidích smartphonů je opravdu rozsáhlý. Prakticky dává na výběr každému od velikosti displeje, přes cenu až po vybavenost. Bohužel většina těchto smartphonů trpí neduhem, kdy si výrobce předělá systém Android k obrazu svému. Největšími příklady jsou předělávky od Samsungu (TouchWiz) nebo HTC (Sense). To se ale nemusí líbit všem a raději by měli na svém mobilu čistý Android. Takovým zástupcem čistější podoby systému je CyanogenMod, který doposud nabízel nightly verzi Androidu 4.0.

Jednalo se spíše o beta verzi, která nemusela fungovat správně. Naštěstí tu máme dobrou zprávu. Po 225 dnech od uvolnění Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich přechází CM 9 do stavu RC (Release Candidate). Tato verze je již podstatně blíže ke stabilnímu systému a prakticky se dá používat. Na toto oznámení zřejmě čeká mnoho lidí, aby do svého smartphonu mohli nahrát čistější podobu Androidu 4.0.

V současné době je CM 9 RC 1 dostupný pro 37 zařízení nevyjímaje Galaxy Nexus, Galaxy S II, Galaxy Note, ASUS Transformer, Transformer Prime, Transformer Pad a další. Stahovat můžete na speciální stránce get.cm. V současnosti využívá CyanogenMod přes 2 300 000 majitelů smartphonů, a tak se zřejmě jedná o nejrozšířenější komunitní Android vůbec.

Používáte CyanogenMod, nebo máte jinou oblíbenou ROM?

Exit mobile version