Dotekomanie.cz

Facebook Camera je Instagram [aplikace, iOS]

Facebook nedávno koupil celkem populární sociální síť Instagram, která disponuje vlastní mobilní aplikací. Dříve ji mohli využívat pouze majitelé zařízení od Applu, ale v současnosti se hojně rozšířila i mezi smartphony se systémem Android. Ihned po odkoupení mnozí čekali nějakou integraci Instagramu do Facebooku a zřejmě se tak stalo v těchto dnech, byť nepřímo.

Facebook představuje aplikaci Facebook Camera, která je zatím určena pouze pro iOS. Velmi výrazně připomíná samotnou aplikaci Instagram a někdo by mohl i tvrdit, že je na ní prakticky založena. Facebook se chce díky této aplikaci přiblížit k většímu sdílení fotografií. Dalo by se to chápat i tak, že chce vypálit rybník sociálním sítím, které jsou založeny výhradně na sdílení fotek.

Samotná aplikace v základu umí samozřejmě fotit, ale také můžete upravovat jednotlivé fotky pomocí efektů, filtrů a jiných možností. Sami se podívejte na screenshot z aplikace. Podobnost s Instagramem je výrazná.

Navíc vám aplikace umožní procházení fotografiemi svých přátel, a tak je Facebook Camera takřka i klientem. Nejedná se tedy pouze o aplikaci pro focení a sdílení. Na upravených fotkách  můžete navíc označovat lidi.

Aplikace pro iOS zařízení zatím není  dostupná v českém App Store, ale můžete si prohlédnout video přímo na stránce Facebooku.

Exit mobile version