Dotekomanie.cz

Dropbox bojuje s Applem

Politika společnosti Apple ve svém obchodě s mobilními aplikacemi App Store patří k jedněm nejpřísnějším. To se ví velmi dlouho a prakticky každý vývojář se musí snažit. Každá aplikace je prověřována, aby nepoškodila uživatele zařízení se systémem iOS. Mnohdy musí vývojáři aplikaci několikrát upravovat, aby byla vůbec vpuštěna na největší trh. Jak se zdá, tak Dropbox, a tedy jeho uživatelé, mají problém.

Samotná aplikace Dropbox je bezproblémová, ale ostatní jsou na tom hůře. Jednoduše řečeno, Apple nepovoluje aplikace, které se odkazují nebo jsou spojeny s Dropboxem. Hlavní jádro problému je skryto v samotném provázání s cloudovým úložištěm, které je vyžadováno pro autorizaci při používání třetí stranou. Pro svázání aplikace a služby Dropbox jsou uživatelé odkázání na stránku, která se otevře v prohlížeči Safari. Následně mohou službu napojit, ale je tu ještě možnost si vytvořit nový účet u Dropboxu. Případně si mohou zaplatit za nadstandard. Zde je další hlavní kámen úrazu. Apple toto vůbec nepovoluje a aplikace s tímto spojením jsou zamítnuty. Vývojáři si následně stěžují, že jejich výtvory nejsou povoleny, ačkoliv vše dělali správně a v dobrém úmyslu.

Dropbox se snažil nějak obejít tento způsob, ale nepodařilo se mu to. Následně musel vydat nové SDK, kde je kompletně zablokovaná funkce vytvoření nového uživatele. Může se to celé zdát jako přílišná opatrnost Applu, protože Dropbox patří mezi seriózní poskytovatele cloudového prostoru. Bylo to vůbec zapotřebí? Zřejmě nadchází doba přísnějších pravidel pro aplikace, a to je jen dobře. Otázkou je, jestli se musí zacházet do takovýchto krajností.

Zdroj: theverge.com

*Aktualizováno:*

Dropbox nyní spolupracuje s Applem na nalezení elegantního řešení. Zřejmě nedojde k úplné náhradě kompletní funkcionality, ale aspoň se doberou k nějakému řešení. [Děkujeme čtenáři IT007]


Doporučuje: Microsoft zavádí ostřejší politiku na aplikace.

Exit mobile version