Dotekomanie.cz

Zachová si SGS III hardwarová tlačítka?

Spekulace o blížící se vlajkové lodi výrobce Samsung neutichají. Poslední informace, pocházející ze zdrojů v Koreji, napovídají, že Samsung i u svého nového modelu vsadí na osvědčená tlačítka pod displejem a nevyužije tak možnosti přesunout ovládání plně na displej. Dále se objevila i informace o tom, jak bude vypadat část prostředí TouchWiz.

Očekávaný model Samsung Galaxy S III měl být původně představen už na mobilním kongresu v Barceloně, ale Samsung na poslední chvíli uvedení nového modelu odložil na zatím nepotvrzený termín.

Od té doby samozřejmě pokračují spekulace o tom, co novinka přinese. Jak jsem již nastínil v úvodu, jeden korejský server informoval o tom, že se Samsung chystá opět použít klasická systémová tlačítka pod displejem. K tomuto rozhodnutí údajně mělo dojít těsně před uvedením přístroje do výroby, která má začít v nejbližší době. Samsung tak nenásleduje trend, který zavedl referenční telefon Galaxy Nexus, který pro Google sám vyráběl. Ostatně i další velký mobilní hráč na trhu, společnost HTC, zůstala u své nové modelové řady HTC One u senzorových systémových tlačítek.

Další spekulace se týká prostředí TouchWiz. Zdá se, že Samsung v nabídce aplikací nebude řadit ikony do 4 sloupců (jako je tomu například u SGS II či Galaxy nexus), ale do 5 sloupců. Stejně tak je tomu například u “tabletophonu” Samsung Galaxy Note, který disponuje obrovským 5,3 palcovým displejem. Tato informace napovídá tomu, že by nová generace Galaxy S měla být vybavena větším displejem někde mezi uhlopříčkou 4,7” a zmíněnou hodnotou 5,3. Že by měla novinka až tak velký displej, je nepravděpodobné, ale uhlopříčka shodná s konkurenčním modelem HTC One X, tedy 4,7 palce, by určitě dávala smysl.

Samsung Galaxy S 3 – mýtus se stává legendou

Úspěch telefonu, který se na trh chystá, bude záležet na několika faktorech. Je pravda, že cestičku mu už vyšlapal velice úspěšný předchůdce Samsung Galaxy S II, který často obsazoval přední příčky prodejnosti a stal se symbolem výkonných dvoujádrových telefonů. Samsung nesmí s novou vlajkovou lodí udělat chybu. Je to totiž model, na kterém celá řada Galaxy stojí.

Můžeme předpokládat, že “S III” bude disponovat čtyřjádrovým procesorem Exynos, který bude soupeřit s velice oblíbenou platformou Tegra 3, kterou v Evropě nabízí například již zmíněný HTC One X. Zdá se, že právě tento telefon bude největším soupeřem Samsungu. I HTC na nový nejvyšší model hodně sází. Od řady One, která prezentuje modely X, S, a V si taiwanská společnost slibuje návrat růstu zisku, který v poslední době výrazně klesl.

Zdroje: gsmarena, unwiredview, ddaily, thesmartphonechamp

Exit mobile version