Dotekomanie.cz

Microsoft testuje předvídavý Windows Phone

Přestože je systém Windows Phone poměrně rychlý systém a aplikace většinou nezůstávají pozadu, některé náročnější programy nebo hry mohou při načítání zdržovat. Microsoft chce toto do jisté míry řešit, a tak přichází s velice zajímavým a netradičním řešením. Systém by totiž měl sám vytušit, kterou aplikaci hodláte spustit a začne s jejím načítáním na pozadí.

Za celým projektem stojí výzkumné centrum společnosti Microsoft. Projekt je znám pod označení FALCON (Fast App Launching with Context) a tento konkrétní “program” vystupuje jako Context Data OS nebo také zkráceně ConDose.

Jak to celé funguje? Zatím bohužel nemáme příliš informací o tom, jak přesně tato funkce pracuje, ale v zásadě jde o to, že si systém z kontextu domyslí, jakou aplikaci hodláte spustit, a na pozadí začne s jejím načítáním předem. Systém analyzuje aktuální situaci a podle vašich zvyků se pak pokusí odhadnout, kterou aplikace se chystáte spustit. Vstupní data mohou být různá – poloha, čas, den, předchozí spuštěné aplikace a podobně. Když se pak rozhodnete aplikaci spustit, bude tento proces výrazně rychlejší, protože je již velká část načtena v paměti.

Microsoft ukázal i názorné video, jak by tato funkce měla fungovat. Prvek je bohužel pouze v Silverlightu, a tak přikládáme odkaz na samotný soubor videa (http://bit.ly/HTQFSA).

I přes to, že stále nemáme mnoho informací o tom, jak to celé přesně funguje, určitě by tato  funkce mohla mít své využití. Bude ovšem záležet na tom, jak přesná bude a jak bude pracovat s aplikacemi spouštěnými na pozadí tak, aby výkonnostně neomezovaly samotný telefon a tedy jeho uživatele.

Zdroje: The Verge, Microsoft

Exit mobile version