Dotekomanie.cz

Dvoujádro porazilo čtyřjádro – Qualcomm vs. Huawei

Společnost Huawei byla ještě donedávna brána jako levný čínský výrobce, kterému chyběl smartphone první třídy. Většinou jste se mohli s mobily tohoto výrobce setkat a ani jste nevěděli, že nějaký Huawei existuje. Tato firma se zaměřovala zejména na výrobu telefonů, které se u nás objevily pod názvem mobilního operátora. Letos na veletrhu MWC v Barceloně se Huawei ukázal a představil opravdovou špičku mezi mobilními zařízeními.

Nejvíce zmiňovaný mobil je Huawei Ascend D Quad XL, který obsahuje čtyřjádrový procesor. Velkým překvapením je to, že tento procesor nepochází od Nvidie ani Qualcommu. Nese označení K3V2 Quad-core a je taktovaný na 1.5GHz. Nějakou dobu se tedy výrobce mohl pyšnit nejrychlejším smartphonem. Až do teď.

Byl poražen konkurenčním smartphonem Pantech Vega LTE Sky, který je poháněn procesorem Qualcomm MSM8960. Ten je vyráběn 28nm technologií a je postaven na architektuře Krait. Navíc obsahuje grafiku Adreno 225 GPU a musíme podotknout a zdůraznit, že se jedná pouze o dvoujádrový procesor. Huawei se ohřál na výsluní krátce, ale snaha se cení. Samozřejmě se jedná pouze o benchmark, takže si musíme počkat na praktické testy.

Není všem dnům konec a zřejmě se karty ještě pořádně zamíchají. Snad bude co nevidět představen Samsung Galaxy S III, který by mohl obsahovat čtyřjádrový procesor Exynos. Tento rok se dočkáme ještě několika rychlíků, ačkoliv by mnozí raději, než extrémní počet jader, viděli větší výdrž smartphonů.

Zdroj: brightsideofnews.com


Dáváte přednost výdrži na jedno nabití nebo počtu jader?

Exit mobile version