Dotekomanie.cz

„Google Nexus“ z roku 2006 a Android z roku 2007

Před časem jsme vám přinesli menší miniseriál, který nese název Životní příběh zeleného robota. V něm jsme si ukázali G1 – první mobil se systémem Android. Naše pouť do historie započala v roce 2008, ale asi je každému jasné, že v Googlu se tento počin plánoval už nějakou dobu. Nyní vyplouvají napovrch dřívější rendery a fotky z dob, kdy byl Android ještě v plenkách. Dokonce se objevují první rendery mobilu, který můžeme pojmenovat jako Google Nexus Zero.

Tehdy nesel pracovní název Google Phone, ale proč jsme o něm nevěděli? Byl to jen koncept a tehdy se jednalo o velmi utajovanou záležitost. Nyní se objevují tyto informace díky soudnímu sporu mezi Googlem a společností Oracle. Nyní se pojďme podívat ještě dál do historie.

Google Phone musel disponovat minimálně dvěma tlačítky, což naznačuje, že v plánu nebyly dotykové displeje. Zapomeňte na nějaké superplány o výkonu. V tomto mobilu měl být obsažen pouze 200MHz procesor (maximum) s podporou 3G sítí, RAM o velikosti 64 MB, interní paměť také s velikostí 64 MB a slot pro miniSD kartu (neplést s microSD). Fotoaparát měl rozlišení 2MPx s vlastní spouští a mobil samozřejmě obsahoval podporu USB. Displej je opravdu zajímavý, měl 16-bit grafiku s rozlišením 320 x 240 pixelů. Z renderů také můžete vidět, že telefon byl osazen QWERTY klávesnicí.

Tento Google Phone měl být původně představen mezi 1. červencem a 31. srpnem roku 2007. To by ale 11. června stejného roku nesměl být představen Apple iPhone…

Android z roku 2007

Opět se vrátíme v čase díky sporu Googlu a Oracle, ale tentokrát se podíváme na ranou historii systému Android. S výše představeným konceptem Nexus Zero byl spojen i vývoj systému pro tento mobil. Řekli jsme si, že dotykový displej nebyl v začátku vůbec v plánu, a tak se to odrazilo i na samotném Androidu. Byl hlavně uzpůsoben pro obyčejný malý displej s qwerty klávesnicí. Proto se vám může zdát jako nedotažený, ale ve výsledku by  na Google Phonu fungoval dobře. Nyní se podívejte na Android 0 v obrázcích.


Domácí obrazovka


Hovory a vytáčení


Kontakty


Kalendář


Gmail


E-mail


Zprávy


Webový prohlížeč


Přehrávač médií


Mapy


Google Talk


Fotoaparát


YouTube


Světový čas


Poznámky a kalkulačka


Nastavení

Tak to je konec naší cesty do historie systému Android. Jak se vám líbila? Museli jste se také podívat na váš mobil s Androidem?

Zdroj: theverge.com, theverge.com

Exit mobile version