Dotekomanie.cz

První HTC dual-SIM jen pro Čínu? [foto]

Poslední dobou se začínají do kategorie dual-SIM zařízení pouštět i velcí výrobci mobilní telefonů a zjevně se k nim brzy přidá i HTC. První uniklé fotografie telefonu s prozatímním kódovým označením HTC Wind naznačují, že tomuto modelu nebude chybět ani aktuální systém Android ve verzi Ice Cream Sandwich.

Jak už jsem naznačil v nadpisu, tento telefon bude zřejmě určen jen pro čínský trh. To, jestli se někdy dostane i do Evropy, je neznámé, ale považujeme to za málo pravděpodobné. Z dostupných obrázků jasně vyplývá, že půjde o smartphone vybavený nejnovějším operačním systémem Android 4.0, protože disponuje třemi senzorovými tlačítky, která známe už z telefonů řady One.

Máme zde ale i další parametry, kterými bude telefon zřejmě disponovat. Základem se stane 1GHz procesor, který bude doplňovat 512 MB RAM. Displej s uhlopříčkou 4” bude zobrazovat pixely v rozlišení WVGA. Telefonu samozřejmě nebude chybět nadstavba HTC Sense 4.0. Potěší přítomnost technologie Beats Audio.

Absence špičkových parametrů ovšem přináší i výhody. Cena telefonu by totiž neměla přesáhnout hranici pohybující se kolem 300 dolarů. Podle prvních nepotvrzených informací to vypadá, že by mohla tato novinka oficiálně spatřit světlo světa na konci letošního roku.

Zdroje: pocketnow, gsmarena

Exit mobile version