Dotekomanie.cz

McDonald’s a Apple chystají velkou spolupráci!

Jeden z největších fastfood řetězců na světě McDonald’s připravuje spolupráci s kalifornskou společností Apple. Z té by mělo vzejít zapojení nových moderních technologií do provozu těchto restaurací. Na tuto informaci jsem narazil zcela náhodou, a to v jednom rozhovoru s generálním ředitelem McDonald’s pro Českou a Slovenskou republiku Radkem Janalíkem.

Podle jeho předpokladů budou nejmodernější technologie součástí restaurací. Měli bychom tedy do budoucna očekávat objednání přes internet či přímo přes mobilní telefon, včetně jeho využití pro přímou platbu objednávky. Tyto možnosti budeme moci u nás v České republice vyzkoušet nejdříve za 18 měsíců, jelikož nyní se bude vylaďovat pokladní systém, což by mohlo alespoň zkrátit fronty.

„V tuto chvíli to vypadá na užší spolupráci.“

„Jedním z důvodů je i to, že se technologie Applu používají i pro interní účely tréninku našich lidí, v kontrole, a tedy nejen pro zákazníky.“

„Už dnes testujeme nové koncepty. Např v Evropě se připravuje tzv. Family store, který využívá ty nejmodernější technologie – využívání zejména produktů a aplikací Apple pro komunikaci mezi zákazníkem a obsluhou, nebo zároveň interaktivní koutek pro děti, kde kromě běžné zábavy zkoušíme i interaktivní hry prostřednictvím promítání na podlahu, kde si děti hrají.“

„Klasický prodej, kdy si vystojíte frontu u pokladny, objednáte si, zaplatíte a potom dostanete jídlo, postupně vymizí. Někde si jídlo objednáte, někde jinde ho zaplatíte a někde jinde si ho jenom vyzvednete, bude pro vás jednodušší. A těch způsobů bude spoustu, “ řekl Radek Janalík.

Pro více informací sledujte dnešní rozhovor s Radkem Janalíkem, šéfem McDonald’s pro Česko a Slovensko, který naleznete během dne na stránkách Hospodářských novin v sekci Byznys.

Dotekománie – iOS na Youtube!

Zdroj: HN – Byznys

Exit mobile version