Dotekomanie.cz

Xperia P a Technologie WhiteMagic

Jak jste se mohli od nás dozvědět, model Sony Xperia P bude mít speciální 4 palcový QHD displej s novinkou představenou jako WhiteMagic. Pod tímto kouzelným názvem se neskrývá nic složitějšího, prakticky je přidána další barevná složka ke standardnímu RGB. Tímto vzniknou celkem čtyři sub-pixely RGBW místo klasických třech, což má za následek, v kombinaci s pokročilými algoritmy, dvakrát tak větší jas v takzvaném „venkovní“ režimu a dvakrát energeticky úspornější pomocí „vnitřního“ režimu oproti tradičním LCD displejům.

Klasické LCD fungují na principu jasu, který musí projít všemi třemi složkami sub-pixelů RGB ve správném poměru. U displeje navrženého Sony stačí jasu projít pouze bílou složkou znázorňující bílou barvu, takže se dají obejít zbylé tři barvy. Xperia P má zabudovaný sensor na přední straně, který automaticky reguluje režimy pro optimalizaci energetické účinnosti.

Sony tvrdí, že Xperia P je jeden z nejjasnějších telefonů na trhu. Je schopen vytvořit 935 cd/m2, tedy více než jakýkoli jiný telefon při stejné hustotě pixelů.

Sledujte MWC 2012 na +Dotekománie.cz na Google Plus

Zdroj: xperiablog.net

Exit mobile version