Dotekomanie.cz

Jak dostat na SGS2 CyanogenMod 9 (Experimentální)

Výjimečně jsme se rozhodli, že Vám přinese návod na to, jak dostat experimentální CyanogenMod 9 na Samsung Galaxy S 2. Ale předem Vás musíme upozornit, že vše děláte na vlastní zodpovědnost. Pokud jste nikdy předtím nic podobného nedělali, tak se do tohoto nepouštějte, jedná se o návod pro troufalé a Dotekománie nenese žádnou zodpovědnost za poškození Vašeho telefonu.

Návod byl sepsán naším fanouškem Davidem Krmelou, jehož web můžete nalézt zde: www.krmela.cz

Vše děláte na vlastní odpovědnost!


Nejdříve doporučuji flashnout poslední (uniklou) oficiální ROM od Samsungu. Ke dni psaní návodu to je XXKP8. To především proto, aby jste měli v telefonu aktuální modem. ROM lze stáhnout v tomto vláknu fóra XDA Developers: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1391209

  1. Rozbalíme archiv (v případě nutnosti zadáme heslo „samfirmware.com“)
  2. Vypnutý telefon zapneme kombinací podržení hlasitosti dolů + home tlačítko + tlačítko zapnutí
  3. Na telefonu se zobrazí upozornění, že vlastní OS může způsobovat problémy. Stiskem tlačítka hlasitosti nahoru pokračujeme a uvedeme přístroj do stavu, kdy ho lze pomocí nástroje Odin flashnout.
  4. Připojíme telefon pomocí USB kabelu k počítači a spustíme flashovací nástroj Odin, který by měl telefon detekovat. To poznáme rozsvícením obdelníčku vlevo nahoře.
  5. Zvolíme soubory dle obrázku a stisknutím tlačítka Start spustíme flashování.

Po pár minutách by měla být operace dokončena a systém by se měl nastartovat. Můžete se podívat, jak vypadá Ice Cream Sandwich od Samsungu.

K flashnutí CyanogenModu bude potřeba flashnout speciální kernel – ClockworkMod Recovery

Doporučuji stáhnout verzi 5.0.2.3 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1118693). Flashnutí provedeme podobně jako v předešlém postupu.

Nyní přejdeme k samotnému flashnutí CyanogenMod 9. Aktuální verzi nalezneme na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=20671183 . Stáhneme aktuální build, GApps a Faceunlock. Všechny soubory umístíme do interní paměti telefonu.

  1. Vypnutý telefon zapneme kombinací podržení hlasitosti nahoru + home tlačítko + tlačítko zapnutí, tím se dostaneme do ClockworkMod Recovery
  2. Pro jistotu, aby byl telefon čistý provedeme operace „wipe data/factory reset“, „wipe cache partition“ a v nabídce „advanced“ ještě „Wipe Dalvik Cache“.
  3. Vrátíme se do hlavní nabídky a zvolíme „install zip from sdcard“, poté „choose zip from sdcard“  a postupně nainstalujeme zip soubory s cm9, gapps a faceunlock.
  4. Zopakujeme krok 2).
  5. Restartujeme telefon pomocí „reboot system now“.

Nyní telefon nastartuje již s CyanogenMod 9, který je založený na čistém Androidu verzi 4.0.3.

Známé problémy:

  1. nefunkční podpora MTP
  2. nefunkční hardwarová akcelerace videa (+ se můžou při přehrávání videa zobrazovat artefakty)
  3. při pokusu o pořízení video snímku aplikace spadne
Exit mobile version