Dotekomanie.cz

Tegra 3 ušetří baterii ještě více

O Tegře 3 jsme slyšeli již mnoho informací, hlavně všechny zajímá, jak moc bude ždímat baterii. Podle oficiálního vyjádření nVidie se zatím můžeme těšit spíše na úsporu a to díky 5 (4+1) jádrům, které jsou lépe optimalizované. Samozřejmě si budeme muset počkat na oficiální testy, ale jinak se to poslouchá velmi dobře. Nyní nVidia představila novou technologii DIDIM, která má přispět v šetření baterie a bude součástí Tegry 3.

Tato novinka slibuje až 40% navíc úspory energie oproti Tegře 2. Čeho se nová technologie týká? DIDIM bude řídit spotřebu energie pro displej, který je hlavním žroutem baterie. Tato technologie v podstatě optimalizuje podsvícení displeje například v souvislosti se sledováním filmu. Někteří si mohou myslet, že se jedná jen o obdobu automatického jasu, ale DIDIM je o něco složitější technologie.

Jednoduše řečeno, díky DIDIM se nastavuje podsvícení obrazu s ohledem na pixely a rámce. Následně se údaje sečítají, takže nedochází ke kompletní auto korekci jasu na celý displej, ale na jednotlivé části. Výsledkem má být ušetření až 40% baterie. Bude mít tato technologie takový tížený účinek? To se dozvíme, až se dostanou první tablety pod lupu testerů a redakcí.

Exit mobile version