Dotekomanie.cz

Boj s operátory za nižší ceny: Příběhy úspěšných

Konec roku 2011 se pomalu blíží a jak se zdá, tak se aspoň trochu začalo debatovat nad praktikami českých operátorů. Pokud dnes vynecháme kompletně jejich pokrytí ČR signálem 3G sítí, tak se debatuje i nad cenami za volání, SMS a data. Na internetu si můžete dohledat rozdíly mezi českými cenami a těmi z ostatních zemí.

Situace je u nás neslavná, ale stále si můžete dupnout a na to již operátoři slyší. Zde máte pár příběhů těch úspěšných. Tímto jim také děkujeme, že se s námi podělili o své zkušenosti. Do komentářů zapojte i své zkušenosti a přejeme vám, aby jste se nechali inspirovat.


O2

Aleš Kratochvíl

Já jsem si vzal O2 :kůl: přes kamaráda, který dělá D2D prodejce u TO2. Nyní tam mají akci (nebo měli), že :kůl: byl na prvních 6 měsíců za 125 Kč.

A retence, kterou jsem si u O2 ukecal:

Lukáš

Jednoho krásného dne jsem se dozvěděl, že u Vodafone existuje tarif „pro učitelky“ a jejich rodiny, který je za 200 Kč úplně neomezený (bez internetu). Jako zákazník O2 jsem se pokoušel k takovému tarifu dostat, leč marně. Nakonec jsem alespoň zavolal na retence a operátorovi tvrdil, že přesně takový tarif již mám (tedy ten neomezený od Vodafone) a že chci prostě skončit. A výsledek? Dvojnásobek volných minut a 250 SMS k tomu. V mém podání tedy O2 [:kůl:] za 250 Kč: 120 volných minut SMS do O2 neomezené a 250 SMS do ostatních sítí… Měsíc na to jsem na retence volal za svoji přítelkyni a zařídil ji tarif za stejných podmínek při podpisu smlouvy, když jí končil tarif O2 Pohoda a nemohla jej prodloužit.

Martin Vagner

Začátkem roku 2010 jsem se zamýšlel nad tím jaké mám vyúčtování na dvě mobilní čísla u operátora O2. Já sám platil každý měsíc za hovory a textové zprávy zhruba 1 000 – 1 200 Kč a k tomu internetové připojení Blackberry Internet Servise(BIS) za 300 Kč. Manželka provolala měsíčně 500 – 700 Kč, což dělalo měsíčně průměrně 2 000 Kč. Tato cena se mi zdála vcelku vysoká a tak jsem oslovil operátora pomocí infolinky. Bohužel mi nebyli schopni nabídnout žádnou lepší nabídku a tak jsem se v červnu 2010 rozhodl přejít ke konkurenci. Nijak cíleně jsem však nepřemýšlel nad nabídkami konkurence, doufal jsem totiž, že v době, kdy se budou naše mobilní čísla přenášet, se operátor O2 sám ozve. Tuto zkušenost jsem neměl nijak ověřenou, ale na internetu jsem našel několik diskuzí, kde uživatelé tvrdili, že nabídka od původního operátora opravdu přijde. Stalo se tak 4 den a retenční oddělení mi nabídlo za to, že zůstanu tarif O2 SMS za 200 Kč s 200 volným SMS zprávami měsíčně a k tomu pro mě 3 000 volných minut měsíčně do všech sítí zdarma. Manželce stejnou nabídku jen s 1 000 minutami měsíčně. Neváhal jsem a na nabídku na jeden rok jsem kývl.

V červnu letošního roku, kdy nabídka skončila, jsem začal tím, že jsem se nechal cíleně z infolinky přepojit na retenční oddělení a žádal opětovnou nabídku. Byl mi nakonec nabídnut stejný tarif jen se snížením volných minut na 1 000 a 500. I tak se nedostanu k této hranici provolaných minut, neboť se tyto minuty převádějí do dalšího měsíce. Tím každý měsíc vzniká obrovská rezerva, která defacto stále stoupá. Jsem maximálně spokojen, za posledních 18 měsíců tak mám moře volných minut do jakékoliv sítě a moje platby klesly na nějakých 700 – 800 Kč měsíčně za dvě aktivní čísla a jedním BIS tarifem.
Takže stačí jediné, nebát se a tlačit na operátora, aby nabídl něco víc a věřte, že to opravdu jde.


T-Mobile

igsscv@

Začátkem února 2011 mi končila smlouva u T-Mobile a já plánoval nákup smartphone, takže jsem potřeboval datový tarif. Dělal jsem mrtvého brouka a týden před vypršením mi zavolala operátorka, že mi smlouvu prodlouží. Já že nechci, že uvažuju o přechodu jinam kvůli datům. Ona nabízela jen ty oficiální tarify, tak jsem jí rovnou řekl, jestli mně může přepojit na retenční. To prý nemůže, ale dá jim tam můj požadavek.

Tři dny před vypršením se mi z retenčního ozvala jiná operátorka, vyslechla mé požadavky a sama hned nabídla

Exit mobile version