Dotekomanie.cz

Google Maps 6: Navigace uvnitř budov

Populární aplikace Google Maps získala aktualizaci na novou verzi 6.0. Přináší novinku, která vám pomůže s orientací uvnitř velkých budov, nákupních center, nebo třeba letišť. Kromě těchto vylepšení přináší nová verze i inovované uživatelské prostředí. Aktualizace je dostupná pouze pro Android a první zmapované budovy jsou zatím pouze na území USA a Japonska.


Detailní plánky jednotlivých pater těchto objektů nepostrádají ani popisky obchodů nebo institucí, které vás mohou zajímat. Budovami vás provede známá modrá tečka, která určuje aktuální polohu. Pokud telefon zaznamená, že jste se přesunuli do jiného patra, automaticky podklad překreslí podklad (mapu).

Seznam všech institucí, které jsou nyní v mapových podkladech zanesené, si můžete prohlédnout zde. Mimo toto Google spustil (zatím v beta verzi) možnost nahrávat do databáze vlastní mapy budov. Návod na nahrání podkladů naleznete zde. Za tip na tyto stránky děkujeme našemu fanouškovi na Google+, Pavlu Misákovi.

Jak může tato funkce pracovat v obchodních domech, se můžete podívat na výše uvedeném videu. Jedním z řetězců, který se do projektu zapojil mezi prvními, byl obchodním dům IKEA.

Demo nových map si můžete prohlédnout v internetovém prohlížeči na této stránce.

Inovací se dočkalo i uživatelské prostředí. Celé se obléklo do kabátu ve stylu Androidu 4.0 ICS a můžete se na něj podívat na následujících screenshotech pořízených na telefonu Galaxy Nexus.

Zdroj: Google Mobile Blog

Exit mobile version