Dotekomanie.cz

Moderní fastfood? Jedině s NFC!

Všechny takzvané “fastfoody” dnes fungují prakticky stejně. S příchodem NFC se postupně (pomalu, ale jistě) rozšiřují NFC platby, a tak se nabízí možnost v těchto restauracích v budoucnu platit mobilem. Co takhle posunout použití NFC ještě o kousek dál?

Koncept Brand Table nepřináší jen platby pomocí mobilu s využitím NFC, ale přináší možnost, jak  využít NFC a mobilní telefon v restauraci mnohem více.

Celý princip je vlastně celkem jednoduchý. Posadíte se ke stolu v části obchodního centra věnované restauracím a vytáhnete svůj mobil vybavený technologií NFC. Na stole před Vámi bude připraveno několik štítků s logy restaurací, které zde nabízejí své produkty. Po přiložení telefonu k NFC štítku se zobrazí nabídka jídel a pak už si stačí jen vybrat. Platba proběhne samozřejmě také přes telefon a celá objednávka je okamžitě odeslána příslušné restauraci. Po připravení pokrmu zákazník dostane do telefonu pomocí notifikace upozornění a vyúčtování. Obsluha mu potom už jen objednávku donese.

Celý postup nejlépe popisuje následující video:

Jediný háček by mohl být v identifikaci zákazníka, respektive stolu, u kterého sedí. Řešení je ale celkem jednoduché. Štítky na daném stole budou obsahovat identifikační číslo stolu, které se odešle spolu s objednávkou. Nesmíte si tedy po vyřízení objednávky přesednout, protože pak by Vámi zaplacené jídlo mohlo připadnout někomu jinému.

Otázkou tedy zůstává, jestli se tento nebo nějaký podobný princip nakonec opravdu uchytí a jestli si někdy budeme moci objednávky pomocí telefonu vyzkoušet i my.

Zdroj: engadget

Exit mobile version