Dotekomanie.cz

Huawei U8520: Dual-sim a Android

Čínská společnost Huawei nechává o sobě znát čím dál častěji, tentokrát tu máme první informace z Austrálie. Pro tamější trh se chystá další dotykový mobil s názvem Huawei U8520, který se nezařadí mezi super-smartphony a stěží mezi smartphony. Bude se jednat o levný mobil, tak zapomeňte na náročné hry. Kde není výkon, tak tam je to dotaženo funkčností.

V základní hardwarových specifikacích naleznete procesor s taktem 600MHz, displej s úhlopříčkou 3.2 palce a s rozlišením 480×320 pixelů. Pro focení je vybaven zadní kamerou, která má 3.2 MP. Ve specifikacích dále naleznete podporu 3G sítí. Zatím žádný zázrak a vše naznačuje tomu, že se bude jednat o další Android low-end. Tím hlavním plusem, a asi jediným, je podpora dvou SIM-karet.

Podle dostupných informací můžete na jedné simkartě surfovat na 3G síti, ale ta druhá bude moci využívat pouze GPRS/EDGE. Jak to bude s hovory, zatím nevíme, ale zajisté všechny bude zajímat, jak si s tímto poradil čínský výrobce. Základní cena pro Austrálii byla stanovena na 250 australských dolarů. Pokud by se výrazně nezměnila, tak by mohl být tento telefon prodáván v ČR pod 5000Kč. Jedná se o první dual-sim mobil od společnosti Huawei a mohl by konkurovat stávajícím telefonům s dual-sim, které jsou zpravidla “hloupé”.

Zdroj: intomobile

Exit mobile version