Dotekomanie.cz

Žaloba proti Applu v Číně

V posledních měsících se kolem Applu tvoří doslova nekonečný seriál o žalobách pro porušení patentů. Zatím jsme byli zvyklí, že se Apple soudí na západě a celkem nově v Evropě. Převážně se jedná o soudní přestřelky mezi velkými firmami. Doposud Apple nejevil aktivní zájem se vypořádat s kopiemi v Číně, úspěch by byl téměř nemožný. Nyní ale čelí žalobě ze strany obhájce práv spotřebitelů v Číně.

Jednoduše řečeno, Čína žaluje Apple. Důvodem pro tuto žalobu je styl prodávání iPhonů. Někteří noví majitelé si všimli, že jejich “nový” iPhone nemá plnou záruční dobu a v některých případech chybí dokonce celá polovina.

Žaloba je postavená na tom, že Apple prodává repasované mobily iPhone jako úplně nové za plnou cenu. Toto se týká několika obchodů a nyní se bude prošetřovat, jestli se jedná o systémovou chybu nebo úmysl.

Pokud by vyšlo najevo, že Apple záměrně prodává použité iPhony jako nové s plnou cenou, tak by jej tato kauza dost poškodila. Zřejmě by se nevyhnul vyšetřování ve všech obchodech.

Takto podvedení zákazníci si prý mohou prodloužit záruku v obchodě, ale pokud dnes nemáte jistotu, že si koupíte nový iPhone přímo v Apple Store, tak kde jinde? Nyní si musíme počkat na kompletní zprávu, která snad dá odpověď, jestli se jednalo o podvod nebo o chybu.

Exit mobile version