Dotekomanie.cz

MIUI ROM na vlastním smartphonu [video]

Svět mobilních telefonů se výhradně točí kolem smartphonů a každý větší nadšenec těchto malých supervýkonných mobilů se zajímal o možnost flashnutí (přehrání originálního systému upravenou komunitní verzí).  Výrobci telefonů se pomalu klaní na tuto možnost a již se nejedná o zakázané území, ale je to bohužel pomalý proces. Vývoj ve světě upravených verzí Androida je daleko rychlejší. Už nyní můžete číst názory komunity, že chtějí například CyanogenMod telefon (předinstalovaný).

MIUI ROM je jednou z mnoha verzí, které můžete nalézt v komunitě. V současnosti je dostupná tato verze pro několik mobilních telefonů (stable, beta):

Nyní koluje celkem závratná zpráva po celém internetu, MIUI se dočkala vlastního telefonu, nebo spíš vlastního super smartphonu. Pro výrobu se rozhodla čínská společnost Xiaomi, která nevytvořila obyčejný smartphon, sami se podívejte na chystaný MI-ONE s Androidem MIUI:

Opravdu nadmíru zajímavé specifikace. Dle českých stránek MIUI by měla cena startovat na 6000 Kč, což je až neskutečně málo. Podle posledních informací se objeví levnější verze MI-ONE, která bude mít “pouze” 1.2GHz procesor. Zatím se neví, jestli tento telefon bude dostupný v Evropě a jaká bude reálná cena.

Zde se již můžete podívat na událost předvedení telefonu v Pekingu a zároveň první prohlídku samotného MI-ONE.


MI-One by perseusp

Možná se jedná úsvit nové doby a i další komunitní verze Androida se dočkají vlastních smartphonů.

Exit mobile version