Dotekomanie.cz

Google pomůže HTC v boji s Applem

V nedávné době došlo k celkem zajímavému zvratu v soudních sporech, které vede společnost Apple proti jiným výrobcům mobilních telefonů, zejména proti Androidu. Firma HTC prohrála soudní boj o 2 patenty, které patří Apple a zřejmě bude muset zaplatit vysokou cenou. Pokud rozhodnutí dojde k naplnění, nebude moci HTC prodávat své telefony s Androidem v USA.

V tomto případě nejde ani tak o HTC, jako všechny telefony s Androidem, jelikož dané patenty se týkají samotného operačního systému Android. To by mělo obrovské následky a v USA by jste si nemohli pořídit telefon se systémem od Googlu.

Toto rozhodnutí se samozřejmě nelíbí Googlu a Eric Schmidt se rozhodl, že Google pomůže HTC v boji proti Applu.  Nebylo řečeno, jestli daná pomoc bude formou finanční podpory, vyrovnání nebo se přímo zapojí se svými právníky do boje. Zatím Eric S. řekl:

“We will make sure they don’t lose, then.”

Chce se ujistit, že HTC neztratí příliš na této soudní válce. Dodává, že nebude snadné zvrátit rozhodnutí soudce. K tomu dodává:

„Naši konkurenti reagují. Vzhledem k tomu, že nereagují s inovacemi, tak reagují soudními spory. My jsme neudělali nic špatného a tyto soudy jsou jen inspirovány naším úspěchem.“

Apple bodá všude kolem sebe, stane se mu to osudným a všechny firmy se spojí v boji proti žalobám Applu?

Exit mobile version