Dotekomanie.cz

Samsung bude číslo 1 ?!

Kolem společnosti Samsung se nyní převážně hovoří ve spojitosti soudních sporů se společností Apple. Na tuto kauzu můžeme pohlížet i z jiného úhlu, zřejmě si Apple uvědomil potencionál Samsungu a chce si s ním uspořádat veškeré spory. Tomu nasvědčují i zvěsti o tom, že obě společnosti se chtějí dohodnout. Apple chce mít asi vše vyřešené, než se Samsung stane číslem jedna jako výrobce mobilních telefonů.

Samsung má nyní nakročeno na opravdu dobrou dráhu a má snahu se stát i oblíbeným výrobcem. Tomu nasvědčuje i navázání spolupráce s komunitou, jak jsme psali v článku Samsung spolupracuje s komunitou, podpořil alternativní CyanogenMod.

Nyní zažívá úspěch se svou nejnovější vlajkovou lodí Samsung Galaxy S II, která začíná lámat rekordy v prodeji. Například v Jižní Koreji bylo během začátku prodeje prodáno přes milión kusů. V Německu se stal nejprodávanějším smartphonem a prakticky si podrobil tamější trh. Podobné je to i v ČR, ale trochu z jiného úhlu. Samsung uvedl, že SGS II je u nás na některých místech vyprodán a musí narychlo dodat další do prodejen. To je zřejmě způsobeno tím, že k nám dodává plnohodnotnou verzi s procesorem Exynos.

Dosavadní dění otevřenějšího přístupu ke komunitě bylo převážně zaměřené na vlajkovou loď. Mnozí se obávali toho, že po těchto promo-akcích vše utichne. Jak se zdá, tak nic neutichne, Samsung pokračuje v tažení navazování spolupráce. Tentokrát uveřejnil zdrojové kódy ke svému tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 (odkaz ke stažení) a tak dává přímou výzvu k tomu, aby kdokoliv z řad komunity vytvořil vlastní verzi systému. To hlavně uvítají stávající a budoucí majitelé tohoto tabletu. Prakticky tak získají delší podporu a nebo také lepší výkon ze samotného Galaxy Tabu.

Co si myslíte o stávajícím přístupu Samsungu, má nakročeno na to, aby byl číslo jedna na trhu se smartphony? Může uvolněním zdrojových kódu ke Galaxy Tabu 10.1 zlepšit své postavení na trhu s tablety a urychlit jejich popularitu, oblíbenost a prodejnost?

Nebo dosavadní kroky nepomohou a stále budou lidé vytýkat Samsungu prohřešky, například v designu nebo podpoře.

Exit mobile version