Dotekomanie.cz

Samsung vs. Apple: bitevní zpráva

Již jsme vás informovali o netradiční soudní válce o patenty mezi společnostmi Samsung a Apple. Viz naše dřívější články Samsung vrátí úder Applu(?) a Samsung vrací úder Applu (sledujeme). Tentokrát jsou známé novinky přímo od soudu. Musíme podotknout, že tento spor bude veden ještě dlouhou dobu a zatím se jedná o střípky informací.

Soudce rozhodl, že společnost Samsung musí nabídnou k přezkoumání svých pět nových produktů. Jedná se opravdu o netradiční přístup, ale soudce chce dát tak šanci Applu, aby mohl například podat předběžné opatření na dané produkty nebo se jakkoliv připravit na další průběh soudu. Z tohoto nemůžeme hned dělat závěry, že celý proces se kloní na stranu Applu.

Mezi vybranými produkty, které budou přezkoumány z pohledu porušení patentů, jsou Samsung Galaxy S2, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G a 4G LTE (Droid Charge). Samozřejmě se k těmto produktům nedostane nikdo z Applu, soud stanovil nezávislý externí posudek a z vyjádření bude čerpat Apple. Tímto chce soud umožnit ochranu duševního vlastnictví Samsungu a pokud by posudek vyšel negativně pro Apple, tak takto chce zabránit, aby se inženýři z Applu nedostali jen tak k technologiím.

Dokážete si tipnout výsledek celého sporu?

Exit mobile version