Dotekomanie.cz

Android: HDR fotografie zdarma

Už jste někdy obdivovali HDR fotografie (High Dynamic Range) a zatím jste nevěděli jak je vytvořit? Tak dnešní článek vám může trochu pomoci. Většinou na tvoření HDR fotek potřebujete profesionální foťák a následně program na počítači, kterým takovou fotografii vytvoříte.

V Android Marketu můžete nalézt spoustu aplikací, které vám pomohou tvořit HDR fotky, ale mnohé z nich jsou placené. Někdy je obtížné nalézt tu pravou aplikaci. Jednou z těch dobrých je Camera360 Free a jak už název napovídá, tak se nachází ve verzi zdarma, ale můžete si zakoupit také placenou verzi, která nabízí více efektů. Obě varianty umí tvořit HDR fotografie.

Camera360 Free vám umožňuje fotit daleko zábavněji s mnohými efekty:

Ale to není vše, asi nejlepší způsob je přímo si vyzkoušet aplikaci a různě experimentovat se všemi možnostmi. Ale aby jsme se vrátili k HDR fotografiím, tak tato možnost neslouží jen pro vytváření extravagantních fotek, které jsou téměř umělé. Tato metoda focení vám umožní tak trochu oživit své fotky a dát jim trochu lepší barvy.

Nyní si ukážeme fotografie, které jsme vyfotili přes aplikaci Camera360 Free, v prvním sloupci najdete originální fotku před zpracováním samotnou aplikací a v druhém sloupci najdete už upravenou fotku pomocí efektu HDR v aplikaci. (fotí se přímo v aplikaci Camera360, která první pořídí běžnou fotografii a následně ji upraví)

Samsung Galaxy S GT-i9000, kamera 5MP

A nyní jen pro ukázku pár dalších efektů, které nejsou HDR, ale jsou běžně dostupné v aplikaci Camera360 Free.

Camera360 v Android Marketu:

Exit mobile version