Dotekomanie.cz

HTC Desire Z : desing a fotoaparát (fotogalerie)

Do rukou se nám dostal androidí komunikátor HTC Desire Z, který se pomalu začíná prodávat i v ČR. My jsme toho využili a vyfotili jsme pro Vás pár snímků, na kterých je nejen samotné zařízení, tak i fotografie pořízené jeho 5 MP fotoaparátem.

Přední straně HTC Z dominuje 3,7″ kapacitní dotykový displej s rozlišením 480×800 px, schopným zobrazit 262 000 barev. Pod ním nalezneme klasická androidovská tlačítka. Úplně dole se nachází optický touchpad.

Pro ovládání telefonu lze kromě displeje využít také hardwarovou QWERTY klávesnici s 43 klávesami a dvěma programovatelnými tlačítky.

Tlačítko pro vypnutí a zapnutí telefonu se nachází na horní hraně zařízení, na které také nalezneme 3,5mm jack pro sluchátka. Pravý bok telefonu  výrobce obsadil spouští pro fotoaparát. Na levém boku nalezneme tlačítka pro ovládání hlasitosti  a micro USB výstup.

HTC Desire Z 5 MP FOTOAPARÁT

Ve srovnání s HTC Desire HD, dostalo Z pouze 5 megapixelový fotoaparát. Myslím si, že pro komunikátor s QWERTY klávesnicí je i tak dostačující. Fotoaparátu nechybí přisvětlovací LED dioda a poradí si také s natáčením videí v HD rozlišení (720 p).

Při focení závisí hodně na světelných podmínkách. Za dobrého slunečního světla vypadají fotografie velmi povedeně. Při horším světle však snímky ztrácejí svou kvalitu a ostrost fotografií rapidně klesá.

Pokud uvažujete o koupi tohoto zařízení, tak se Vám může hodit i český manuál pro HTC Desire Z, který ještě není dostupný ani na stránkách výrobce. Stáhnout ho můžete zde.

Exit mobile version