Dotekomanie.cz

RIM ve stopách Apple ?

Název společnosti RIM vám toho asi moc neřekne, a myslím, že ani tento název vás neosloví Research In Motion. Ale pokud se zmíním o produktech BlackBerry, tak je vám už více jasno, že budu psát nějakou novinku o tomto kanadském výrobci mobilních telefonů. Aspoň zatím to byl výrobce mobilů.

Ashon Kumar, analytik společnosti Rodman & Renshaw, nastartoval zvěsti o chystaném BlackBerry tabletu. Takže následující informace nebudou nikterak přesné, ale jak je vidět, každá společnost se bude snažit zasáhnout trh s tablety.

Tento tablet by se měl objevit na přelomu roku 2010 a 2011. Velikost displeje bude přibližně 7 palců a bude poháněn procesorem od společnosti Marvel. Tím procesorem by mohl být konkrétně Marvel Armada 610, který běží na 1GHz a pravděpodobně by umožnil přehrávat video v 1080p. Součástí bude i podpora pokročilé 3D grafiky. Tablet bude vybaven 2 kamerami, přední i zadní, s možností videokonference.

Ačkoliv se jedná o zvěsti a analytici mnohdy přestřelí, nepíši o tomto jen tak. Na internetu se můžeme setkat čím dál víc s články, které jsou o chystaných tabletech. Většina z nich se pak zmiňuje o datu vydání na konci roku 2010 a začátku 2011. Je to poněkud zvláštní, ale myslím si, že to má dost společného s chystaným OS Androidem – 3.0 „Gingerbread“. Otázkou tedy je, opravdu bude rozmach tabletů již na přelomu roku 2010 a 2011 a nečekalo se také na operační systém, který bude vhodnější pro tablety?

Exit mobile version