Dotekomanie.cz

Apple vrací protiúder – kdo z ,, nás“ nemá problémy se signálem?

O tom, že Apple měl či dokonce ještě má problémy s novým iPhonem určitě všichni víte. Při výrobě iPhone 4 totiž podcenil výrobu mobilní antény a špatné držení tohoto telefonu způsobovala ztrátu signálu. Apple tedy zareagoval tím, že zákazníkům zdarma rozdal speciální pouzdra, která tento nedostatek zmenšují. Nebyl by to Apple, kdyby to zůstalo pouze u tohoto. Spousta odborných firem totiž nedoporučovala kupovat nový iPhone a rychlost jeho prodeje začala klesat. Apple tedy vrací protiúder a na svých internetových stránkách napadl ostatní mobilní výrobce. Pustil se do BlackBerry, HTC, Samsung a nevynechal ani Nokii. Od každého z těchto výrobců vybral jeden z modelů, podle něhož při špatném držení ztrácejí signál.

BlackBerry Bold 9700

Umístění vnitřní antény na BlackBerry Bold 9700

Plný signál na místě                    Oslabený signál

HTC Droid Eris

Umístění hlavní vnitřní antény na HTC Droid Eris

Plný signál na místě                    Oslabený signál

Samsung Omnia II

Umístění hlavní vnitřní antény na Samsung Omnia II

Plný signál na místě                    Oslabený signál

Útok se nevyhnul ani finské královně Nokii. Podle Applu si dokonce vedla nejhůře a její singál klesl o více jak 5 barů ( čárek)

Nokia N97 mini

Umístění hlavní vnitřní antény na Nokia N97 mini

Plný signál na místě                    Oslabený signál

Hlavním významem tohoto testu od Applu je očistit nový iPhone a ukázat, že i ostatní výrobci mají problémy se signálem. Nicméně zákazníci těchto značek nemuseli podávat hromadné stížnosti a žádný takový skandál se nekonal. Apple by si měl zamést pod vlastním prahem a nesnažit se hledat vinnu u jiných.

Exit mobile version