Spotify si vytvoří vlastní chytrý reproduktor

Spotify si vytvoří vlastní chytrý reproduktor
2018-02-21T17:35:11+02:00
• 21. 2. 2018

Společnost Apple na začátku února začala prodávat svůj vůbec první chytrý reproduktor, a to pod názvem HomePod. Reproduktor je opravdu kvalitní a výkonný, ovšem mnohým vadí jeho uzavřenost. Tak například pro přehrávání hudby je zapotřebí mít Apple Music od Applu, což předplatitele konkurenčních služeb může bolet.

Pokud uživatel chce streamovat Spotify v rámci platformy HomePod, nezbude mu nic jiného, než použít funkci AirPlay. To zase takový problém není, ovšem Apple Music je podporován již nativně. A to je velké mínus HomePodu. Není tedy divu, že se nějakou dobu spekuluje o reproduktoru, který si vyrobí samotná společnost Spotify.

Zahraniční server MusicAlly poukázal na velmi zajímavou informaci. Na oficiálním webu Spotify jsou zveřejněné nové pracovní pozice, které naznačují, že by si švédská společnost mohla vytvořit svůj vlastní bezdrátový hardware. Spotify aktuálně hledá do svého týmu takové zaměstnance, kteří budou schopni samotný hardware vytvořit. Dále firma potřebuje, aby se zaměstnanci starali o dodavatelský řetězec a další.

Spotify má hned několik možností

Podle informací, které se na internetu šíří, se bude jednat o hardware umožňující přehrávat hudbu.  Je tedy zřejmé, že se bude jednat o chytrý reproduktor. Otázkou však zůstává, jaký hlasový asistent zde bude implementován? Společnost Spotify má na výběr – Alexa, Google Assistant a Siri.

Integrace dvou zmíněných asistentů (Alexa a Google Assistant) by dávala smysl. Další možností je také licencování nebo dokonce odkoupení technologie, jako je SoundHound Houndify. Méně pravděpodobnou cestou je pak vytvoření vlastního hlasového asistenta, neboť je tato cesta velmi časově náročná a nákladná.

Zdroj: musically.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat