Android Pay oficiálně v České republice

Android Pay oficiálně v České republice
2017-11-26T00:06:22+02:00
• 14. 11. 2017
16

Ještě nedávno jsme mohli snít o možnosti placení pomocí smartphonů. Ačkoliv bylo v Česku několik pilotních pokusů, tak teprve nedávno nabídly dvě banky jednodušší způsob pro své klienty. Nyní ale přichází velký hráč v podobě Googlu, jelikož právě dnes odstartovalo fungování Android Pay v naší malé zemi.

Android Pay v Česku

Android Pay Android Pay

Ač je Google obrovskou firmou, bude hodně záležet na podpoře bank. V tuto chvíli je Android Pay dostupný pro zákazníky MONETA Money Bank, mBank a J&T Banka. Během prosince se dočkáme i Komerční banky. Více jich zatím nebude zapojeno, ale vzhledem k síle Googlu a této služby lze předpokládat, že se další přidají v roce 2018.

„Jsme nadšení, že lidé v Česku mohou ode dneška jednoduše a bezpečně platit prostřednictvím Android Pay v mobilním telefonu. Používání služby Android Pay je bezpečnější a mnohem rychlejší než hledání peněženky a vytahování karty. Prostřednictvím Android Pay lze ode dneška zaplatit na více než 144 tisících prodejních místech v Česku,” řekl Pali Bhat, viceprezident pro platební produkty společnosti Google.

Pro používání služby a aplikace Android Pay potřebujete mobilní telefon minimálně s Androidem 4.4 a vyšším a podporou technologie NFC. Následně stačí vložit podporovanou platební kartu. Kromě bank se přímo zapojily firmy jako Lidl, McDonald’s, H&M, Albert a Billa.

Android Pay funguje u všech bezkontaktních terminálů v Česku – stačí probudit mobilní telefon, přiložit ho k terminálu a transakce je provedena. Pro transakce vyšší než 500 Kč je třeba pro zvýšení bezpečnosti telefon ještě odemknout.

Android Pay podporuje kromě platebních karet Visa a Mastercard i věrnostní a dárkové karty. Uživatel není nijak limitován, co se týče počtu karet a může si vybrat, která se má výhradně používat.

Mimo Českou republiku je služba Android Pay dostupná v 15 zemích: USA, Velké Británii, Singapuru, Austrálii, Hong Kongu, Polsku, Novém Zélandu, Irsku, Japonsku, Belgii, Rusku, Ukrajině, Kanadě, Španělsku a Taiwanu.

Již nyní je k dispozici česká verze oficiální stránky Android Pay – android.com/intl/cs_cz/pay/.

Záznam z uvedení Android Pay v Česku

logo-app Google Pay: Pay with your phone and send cash Google Zdarma ANDROID

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

ČSOB
Dobrý večer, Android Pay v letošním roce spustit neplánujeme. Naše aplikace ČSOB NaNákupy nabízí nejen stejné služby, ale i ještě něco navíc. Chceme se proto zatím soustředit na rozvoj naší vlastní aplikace. Děkujeme za pochopení a přejeme příjemný večer

Miroslav Růžička

VIP 14. 11. 2017, 16:06

My chceme Apple Pay (jablíčkáři) :D

Přemysl Vaculík

VIP 14. 11. 2017, 16:07

To spíš nebude, Apple si nárokuje celém vysoké poplatky.

Uvítám NFC platbu s verifikací otiskem nebo pinem. Karty odmítám z principu.

To si počkáš. I toto funguje stejně jak s kartou. Čili do 500,- Kč bez ověření, nad 500,- s pinem/otiskem/jiným odemčením.

Raiffeisenbank, a.s.

Dobrý den, na základě vyjádření kolegů, je Android Pay v řešení. V tuto chvíli víme, že určitě nebudeme mezi prvními bankami, které tuto službu aktivně zavedou, nicméně se budeme snažit, abychom Android Pay podporovali co nejdříve. Pěkný den. Jakub P.

No, tak uvidíme.

popravdě je mi možná příjemnější, že budu platit něčím od vlastní banky, pokud to bude akceptováno stejně jako ostatní mobilní platby

Souhlas. Také nevidím důvod tahat do věci mezi dvěma subjekty třetí!

Přemysl Vaculík

VIP 14. 11. 2017, 15:12

1) Ač to vypadá, že vlastní aplikace je lepší, vyjde banku na nemalé prostředky, a to se nebavím o údržbě.
2) Ještě si pamatuji, jak lidi nemají rádi, když jednotlivé subjekty mají své aplikace, že stačí jedna. Aneb věčná připomínka: „Přece si nebudu instalovat aplikaci pro každý web…“ ;)

Přemysl Vaculík

VIP 14. 11. 2017, 16:00

„Platforma Android Pay je pro všechny partnery k dispozici zdarma, ale povaha našich partnerství je důvěrná.“

Zajímalo by mě, jestli bude Android Pay v ČR nějakým způsobem propagováno (např. reklamy v televizi, apod.), aby se to co nejvíce rozšířilo i mezi občany, kteří nesledují novinky z této oblasti.

Petr Zahradník

14. 11. 2017, 11:27

Odpoved od FIO servisu:

„Vážený pane Zahradníku,
službu Android Pay plánujeme zavést, ale bohužel momentálně nejsem schopen říci, kdy bude služba presně zavedena.
S pozdravem a přáním příjemného dne“

To je smutne, doufam ze to nebude trvat rok, abychom se nedockali az nekdy na konci roku 2018. Chjo, jako by jsme necekali uz dost dlouho. V podstate nekolik let, co jsem mel NFC jiz v nekolika telefonech.

David “Czechball” Jenne

14. 11. 2017, 11:21

Teď ještě vymyslet jak to zprovoznit na zařízení co neprošlo Safetynet…

Martin “Arcao” Sloup

14. 11. 2017, 11:18

Podle mě v tom budou hrát provize Googlu za každou platbu.

Lukáš Babic

14. 11. 2017, 11:12

Air Bank plánuje taktéž vlastní řešení… Během několika měsíců. To je bída 😐

Česká Spořitelna mi přes Facebook napsala tohle:

Dobrý den, Martine, naše banka vyvíjí vlastní aplikaci pro tento druh platby. Proto o zapojení do Android Pay neuvažujeme. Klientům chceme nabídnout víc než jen platební kartu v mobilu. Věřím, že po spuštění naší aplikace budete mile překvapený, co všechno bude umět. V současné době ji testujeme mezi zaměstnanci. Spuštění mezi naše klienty je naplánováno na první čtvrtletí příštího roku. Příjemný den, Leona K.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat