Trochu rozpačité představení Huawei P10 a P10 Plus

Trochu rozpačité představení Huawei P10 a P10 Plus
2017-03-02T10:48:17+02:00
• 26. 2. 2017
4

Představitel Huawei Richard Yu uvedl na veletrhu MWC v Barceloně dva nové telefony, Huawei 10 a Huawei 10 Plus. Yu předvedl dalšího pokračovatele řady P v nejlepším možném světle.

Samotné hodinové představení dvou nových modelů bylo doprovázeno světelnými efekty a působivou hudbou. Kromě nepříliš povedené angličtiny od hlavního muže na pódiu můžeme považovat nedělní představení za poměrně vydařené. Před zaplněným sálem v Barceloně byly představeny dva modely, které mají být konkurencí pro iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Avšak to, na čem zakládali porovnání mezi těmito dvěma typy telefonů bylo mírně nepodařené.

Představitel Huawei se snažil porovnávat s telefony od Applu hlavně v kvalitě fotografií nebo s provedením zadní části telefonu, na které nezůstávají mastné otisky prstů. Zda se jedná o plnohodnotnou konkurenci pro iPhone, je spekulativní. Jasné však je, že Huawei P10 a P10 Plus mají co nabídnout.

Nic převratného, jen samé vylepšení

Speciální pokrytí zad pomocí nové technologie, která zachová lesk zadní části, která je ošetřena pomocí diamantu. U dalších povrchů jde například o keramiku. K dispozici bude mnoho barev – zlatá, grafitová černá, stříbrná a modrá. Tyto barevné kombinace vznikly v rámci spolupráce s firmou Pantone Color Insititute. Vznikly dvě varianty se speciálními barvami: greenery a dazzling blue.

P10 a P10 Plus cílí na uživatele, kteří si potrpí na kvalitních fotografiích. Podle CEO Yu se „díky spolupráci s výrobci fotoaparátů Leica snaží přinést do mobilních technologií nejmodernější poznatky a zároveň nezapomínat na styl.“

Zadní fotoaparát nabídne f/1.8 a Summilux-H senzor s laserovým zaměřováním – zvládá fotit monochromatické fotografie s bokehem. Rozlišení obou senzorů bude 12 a 20 MPx.

Přední fotoaparát má 8 MPx a clonu 1,9. Přední kamerka je taktéž od firmy Leica. Jde o první telefon na světě s tímto senzorem na přední straně telefonu. Navíc přední kamerka automaticky oddálí obraz, pokud do záběru přibude více lidí, viz video. Takže se adaptivně přizpůsobuje počtu lidí při selfie.

Základní model P10 disponuje 5,2″ displejem a verze Plus má 5,5″ displej. Oba dva modely mají rozlišení 2K spolu s vysokým kontrastem 1500:1 a též vysokým gamutem s 96 %. Odezva doteku je 85 ms, což je srovnatelné s iPhonem 7. Oba modely jsou osazeny sklem Gorilla Glass 5, které je zasazené rovnou do kovu. Čtečka otisku prstů je umístěna přímo pod sklem na přední straně. Jedno tlačítko ve předu je určeno na všechny funkce, jako je tomu u iPhonu. Displej má tenké rámečky, na zadní části nevyčnívá blesk ani fotoaparát. Tloušťka telefonu je 6,89 mm.

Novinky disponují rychlo nabíjením přes USB-C navíc s tou výhodou, že zůstane nízká teplota telefonu. Též je používáno nízké napětí. Po 30 minutách nabíjení vydrží telefon celý den. Baterie má kapacitu 3750 mAh u verze P10 Plus a 3200 mAh u základní verze P10. Telefon je navíc voděodolný a podle slov CEO Yu vydrží nejenom pošplíchání vodou, jako u iPhone 7, ale zvládne být i do vody ponořen.

Jde o první telefon s 4,5G na světě. Model Plus má celkem čtyři antény, menší bratr P10 má pouze dvě. Dále jsou oba mobily osazeny duální anténou WiFi , která zajistí silnější a stabilnější připojení. Telefony mají slot na dvě sim karty, popřípadě můžete jednu zaměnit za SD kartu s kapacitou až 256 GB. O plynulost chodu mobilu se stará procesor Kirin 960 (16nm) spolu se 4 GB RAM a navíc i s podporou automatického strojového učení, které rapidně zvyšuje výkon až o 30 %. Systém je Android 7 s nástavbou EMUI 5.1.

Cena a dostupnost

V České republice bude smartphone Huawei P10 dostupný od 31. 3. 2017 za doporučenou maloobchodní cenu 15 999 Kč. Huawei P10 Plus by pak v ČR měl být dostupný ve verzi se 128 GB ROM a 6 GB RAM za doporučenou maloobchodní cenu 21 999 Kč.

Zdroje: twitter.com, twitter.com, periscope.tv, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

ad špatná angličtina prezentujícího: trpí tím téměř všichni asijští výrobci. prezentace typicky vypadá tak, že na obřím pódiu stojí malý človíček a bez jakéhokoliv charizma ze sebe špatnou angličtinou sype čísla o počtu GB úložiště, RAM, MPix foťáku, MHz procesoru a celé to působí dost rozpačitě až pateticky…

Michal Martínek

26. 2. 2017, 17:26

Luxus, Huawei opět zabodoval perfektními stroji. ALE: ta cena je nechutná :­-­(

Erik Bezeréti

26. 2. 2017, 17:20

Jestli koukám dobře, tak i P10 Plus má čtečku otisků vpředu a zahnutý displej nemá?

Daniel Rokos

26. 2. 2017, 16:05

No jesli se budou v zimě vypínat tak to potěš.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat