Super Mario Run – 78 milionů stažení, ale 5 % platících je málo

Super Mario Run – 78 milionů stažení, ale 5 % platících je málo
2017-02-07T10:10:37+02:00
• 7. 2. 2017
6

Loňský rok byl pro společnost Nintendo obzvlášť úspěšný a dokazují to zveřejněná čísla, s nimiž se teď pochlubili. Všechno odstartovalo doslova sběratelské šílenství kolem hry Pokémon Go. Na ni ke konci roku navázala oživená klasika v podobě hry Super Mario Run. I když italský instalatér Mario si našel zatím cestu pouze mezi uživatele s nakousnutým jablkem, tak vývojáři vygenerovali tržbu, kterou by chtělo vedení ještě citelně navýšit.

Americký deník Wall Street Journal zjistil, že Nintendo od uživatelů získalo 53 milionů dolarů za zakoupení plné verze. Běžný uživatel má k dispozici pouze první tři úrovně, poté další si může zakoupit právě za 9,99 dolarů. Samotná firma říká, že více než 5 % hráčů neváhala utratit své peníze za tento bestseller. Nicméně z celkových 78 milionů stažení je to pro generálního ředitele Tatsumi Kimishima málo. On očekával minimálně 10 % platících uživatelů.

Navíc v březnu tohoto roku bude spuštěna Android verze hry za stejnou cenu, takže tržby zcela jistě porostou a navíc do budoucna chtějí do hry implementovat podobný platební systém z Pokémon Go včetně in-app nákupů. Ve srovnání s příjmy za 3. čtvrtletí 2016 (1,5 miliardy dolarů) je 53 milionů dolarů skutečně kapkou v moři, ale aplikace v té době měla za sebou pouze jeden měsíc provozu.

Pokud by hra běžela 3 měsíce zároveň u obou největších platforem, tak konečné číslo určitě vypadá jinak. Každopádně ve finanční zprávě pro akcionáře firmy bylo jasně uvedeno, že hra Super Mario Run vyvolala fantastickou odezvu a překonala hranici 40 milionů stažení za první čtyři dny.

Zdroj: wsj.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Dominik Vavrač

24. 2. 2017, 21:27

Aha takže hra nejspíš na Androidu nebude zdarma. :/ Bože vždyt‘ má Nintendo dost peněz. Za Pokémon GO se zase utráceli peníze za data.A hra na kterou čekám a chybí ted’ka od její vydání pár dní.Štve mě to protože tahle hra se mi dost líbí a doufám že bud‘ to slevní nebo to dají zdrama.

Richard Fabián

7. 2. 2017, 19:35

Vysoká cena, do 100kc je to snesitelné, ale 250 je moc

ako to moze byt bestseller, ked zaplatilo 5% ?

Lukáš Vála

7. 2. 2017, 14:06

nějakej blbej nekonečnej běh za 200 no asi ne myslím že 100c lepší tituly jsou za menší peníze

Martin Novotný

7. 2. 2017, 11:33

takze to nebude zdarma? jsem se na to tesil,ale asi si necham zajit chut…..

Petr Štěpánek

7. 2. 2017, 10:13

Z toho je vidět, že je třeba vyvážit cenu. Kdyby to dali za polovic možná by vydělali více, ale kdo ví.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat