Samsung oficiálně představil Pay Mini

Samsung oficiálně představil Pay Mini
2017-02-07T09:00:27+02:00
• 7. 2. 2017
2

Mobilní platební systém Pay od společnosti Samsung se oficiálně dostává do další fáze, kdy přichází druhá varianta s názvem Pay Mini, která bude dostupná pro všechna chytrá zařízení. Jihokorejský výrobce oznámil podrobné informace ve čtvrtek a v prvopočátku jej vyzkouší pouze uživatelé v domovské zemi. Nicméně první zprávy naznačují, že případná expanze do celého světa přinese významné rozšíření plateb u obchodníků přes chytré zařízení.

Místní trh se tedy dočká již v tomto čtvrtletí. Zájemci si budou moci od 6. února přes Google Play stáhnout aplikaci v demo verzi do svého telefonu či hodinek a po potřebném nastavení mohou provádět platby za nákupy. Podporovány jsou jak kreditní, tak i debetní karty. Na rozdíl od klasické služby Pay má Pay Mini možnost se dostat i mezi uživatele, kteří nevlastní zařízení přímo od Samsungu. Stačí mít Android 5.0 + vyšší a displej s rozlišením 1 280 x 720 pixelů.

Co se týče pohledu ze strany obchodníků, tak Pay Mini podporuje pouze terminály, které mají magnetickou čtečku karet. Po přiložení telefonu bude platba rozeznána stejně, jako byste kartou projeli úzkou čtečkou na jedné ze stran terminálu. Závěrem zbývá dodat, že Samsung zmínil uvolnění aplikace i do jiných částech světa. Avšak bez jakéhokoliv upřesnění termínu. Více ukážou následující měsíce, až Pay Mini projde prvními platbami.

Zdroj: zdnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

No za mě palec nahoru!

Vojta Vilímec

5. 2. 2017, 20:38

Jak to funguje? A hlavně to musejí podporovat banky, ne?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat