Idol 5S od Alcatelu dává poprvé o sobě vědět

Idol 5S od Alcatelu dává poprvé o sobě vědět
2017-02-12T17:55:04+02:00
• 12. 2. 2017
3

Barcelonský veletrh Mobile World Congress začíná za 14 dnů a na povrch začínají vyplouvat první informace, podle kterých by společnost TCL mohla právě do Španělska přivést ukázat svůj hlavní model pro letošní rok. Prozatím neznámé zařízení bylo otestováno ve známém benchmarku Geekbench a tam byl připravovaný telefon rozpoznán jako TCL Alcatel Idol 5S. Čínský výrobce doposud neprozradil nic, tudíž se musíme spolehnout pouze na hrstku specifikací z databáze.

Jestliže se naplní spekulace ze zveřejněného výpisu, tak novinka získá osmijádrový procesor Helio P20 (MT6757) od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,69 GHz spjatý s grafickým čipem Mali T-880 MP2. Hardwarovou stránku dále doplní operační paměť RAM o velikosti 3 GB. Podle nasazeného čipsetu nemusíme počítat se dvěma senzory fotoaparátu v zadní části, protože tento konkrétní typ čipové sady je bohužel nepodporuje.

Ze svého předchůdce může převzít 5,5palcový displej s QHD rozlišením, minimálně 32GB úložiště, 3 000mAh baterii nebo větší provázanost s virtuální realitou. Zda součástí balení budou opět VR brýle, v tuto chvíli nevíme. Každopádně ještě přijde vhod systém Android v nejnovější verzi 7.0 Nougat.

Zdroj: telefoonabonnement.nl

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Michal Novotný

15. 2. 2017, 22:15

Nemusíte se obávat, Alcatel jen trochu změnil značení svých mobilů. Zkrátka tohle není nová vlajková loď. Ta bude se Snapdragonem 821.

Marek Pridal

13. 2. 2017, 16:56

Slabší Single-Core Score než rok starý předchůdce Idol 4S, to chce od Alcatelu hodně silnou odvahu!

Petr Kostka

13. 2. 2017, 17:53

Typ procesoru u telefonu zajímá jen naprostou minoritu kupujících.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat