Další verze Redmi Note od Xiaomi se ukazuje

Další verze Redmi Note od Xiaomi se ukazuje
2017-02-21T14:15:11+02:00
• 21. 2. 2017
4

Modelová řada Redmi by se v brzké době mohla dočkat hned několika nových přírůstků. Uniklé specifikace dnešního zařízení dávají naději dalšímu zařízení s přívlastkem Note, které bude vynikat hlavně větším displejem a výbavou charakteristickou pro telefony z vyšších pater střední třídy. Společnost Xiaomi zatím neprozradila žádné informace, takže si musíme vystačit pouze s výpisem z čínského telekomunikačního úřadu TENAA.

Čínský výrobce si nechal certifikovat model s kódovým označením MBE6A5, který má 5,5palcový displej s Full HD rozlišením. Výkonnostní stránku zajistí desetijádrový procesor od MediaTeku (Helio X20 nebo X25) po boku grafického čipu Mali-T880 MP4 a 3GB operační paměti RAM. Vnitřní paměť v základu pojme 64 GB uživatelských dat. Rozšíření paměti je možné paměťovou microSD kartou.

Zadní partie potěší 13megapixelovým fotoaparátem, dvojicí LED diod pro přisvětlení snímků nebo snímačem otisků prstů. Výbavu podtrhuje funkce dual-SIM, přední 5megapixelová kamerka, 4 000mAh baterie či systém Android ve verzi 6.0 Marshmallow překrytý nadstavbou MIUI 8.0. Barevná provedení budou celkem tři – černé, stříbrné, zlaté. Prodejní cenu a dostupnost zjistíme asi až před oficiálním oznámením.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Plášil

21. 2. 2017, 17:12

Když jsem četl s větším displejem, čekal jsem 5.7. Ale jen 5.5. :( Ty noty od Xiaomi jsou celkem nuda. Každá další řada je skoro totožná s předchozí. Existuje nějaký phablet 5.7″ s nezkripleným dualsim +sd, s plným LTE s baterií min. 4000 mAh v cca ceně v Xiaomi Note? Ideálně se starým mUSB, ale to už bych chtěl si moc. ;)

Přemysl Vaculík

VIP 21. 2. 2017, 18:37

Mně spíš vadí, jak miui řeší notifikace.

Karel Čapka

VIP 21. 2. 2017, 23:26

spíš neřeší :D

Notifikace u MIUI jsou naprosto nepoužitelné. Jen doufám, že MIUI 9 přinese veškeré funkce ze stock notifikací jak v roletce, tak i pop up a lock screen.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat