ZTE Project CSX byla chyba, přiznalo vedení společnosti

ZTE Project CSX byla chyba, přiznalo vedení společnosti
2017-01-24T07:00:25+02:00
• 24. 1. 2017

Průběžně jsme vás informovali o vzniku nového telefonu prostřednictvím komunity uživatelů ZTE. Projekt na vznik telefonu podle přání uživatelů se jmenoval CSX a přihlášení členové mohli přidávat tipy na výrobu revolučního smartphonu. Nejvíce hlasů obdržel telefon ovládaný pomocí očí, navíc s možností připevnění telefonu například na zeď bez pomoci jiného materiálu. Výsledný telefon byl umístěn na portál Kickstarter, aby se vybraly potřebné peníze na jeho výrobu. Bohužel o telefon za 200 dolarů není zájem. Firma nesplnila požadavky komunity.

zte hawkey

Firma přemýšlí, jak postupovat dále

ZTE se oficiálně na svém blogu vyjádřilo k současnému stavu, kdy na projekt zatím přispělo 182 podporovatelů celkovou částkou necelých 35 000 amerických dolarů. ZTE si stanovilo svoji cílovou částku na půl milionů dolarů, což je 12,5 milionu korun českých. Do konce kampaně zbývá necelý měsíc a noví sponzoři, kteří by si telefon za necelých 200 dolarů pořídili, je žalostně málo. Podle slov ZTE šlo o vytvoření telefonu, který by byl dostupný pro masy a zároveň zcela revoluční. Proto vytvořili telefon podle přání komunity, čili ovládaný pohybem očí a přilnavý na jiný povrch. Jenže zapomněli na další požadavky komunity, která hned na druhé místo stavěla výkonnost telefonu. „Uvědomili jsme si, že pokusit se uvést na trh telefon ovládaný pohybem očí a zároveň parametrově do střední třídy byla chyba,“ prohlásila společnost minulý týden.

Firma se teď snaží co nejvíce přizpůsobit telefon přání komunitě, která ho pomohla stvořit. Jelikož cena smartphonu je již neměnná, nemohou si dovolit zvednou cenu a změnit tak parametry, aby se ze ZTE Hawkey stala vlajková loď, jak bylo požadováno. Proto se společnost opět ptá komunity, jakou jedinou věc by na telefonu zlepšili, aby byl pro více osob atraktivnější. V hlavní nabídce je možnost změny procesoru na Snapdragon 835, zvýšení kapacity baterie na 3500 mAh ze současných 3000 mAh, nechat zde zcela čistý Android jen se softwarem pro ovládání očima. Stále je však otevřená komentářová sekce, kde mohou být přidány další návrhy. Zatím největší část komunity, která se podílela na tvorbě projektu CSX, je pro zlepšení procesoru. V anketě mohou hlasovat registrované uživatelé, takže je i na vás, zda budete chtít přidat svůj hlas při tvorbě mobilu Hawkey.

Specifikace ZTE Hawkeye

  • display: 5,5 palců (1920 x 1080 pixelů)
  • procesor: Qualcomm Snapdragon 625 (Octa-core 2.0GHz)
  • 3GB RAM
  • úložiště: 32GB + microSD
  • Android 7.0 Nougat
  • Foťáky:
    • zadní – 13 MPx + 12 MPx, optický zoom
    • přední – 8 MPx
  • hybridní Dual SIM slot
  • baterie: 3000 mAh
  • WIFI 802.11 b/g/n/ac (2.4GHz/5GHz), BT4.2 / HFP1.6
  • čtečka otisků prstů
  • Hi-Fi audio, NFC, USB Type C, Quick Charge 2.0

Zdroje: community.zteusa.com, phonearena.com, kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat